Esport

El Conseller en Cap i el secretari general de l'Esport presenten el pla d'actuació de l'esport

query_builder   20 setembre 2004 18:30

event_note Nota de premsa

El Conseller en Cap i el secretari general de l'Esport presenten el pla d'actuació de l'esport

El Conseller en cap de la Generalitat, Josep Bargalló, i el secretari general de l’Esport, Rafel Niubò, han presentat aquest migdia, a l’auditori del Palau de la Generalitat, el pla d’actuació de l’Esport, que recull els deu projectes en matèria esportiva que es desenvoluparan durant els propers anys des de la Secretaria General de l’Esport.

El secretari general de l’Esport ha introduït els deu àmbits en què incideix el pla d’actuació, i n’ha detallat les accions. Entre d’altres, els àmbits són la projecció internacional de Catalunya, els equipaments esportius, l’esport a les escoles, la relació entre salut i esport, l’esport d’alt rendiment, la nova normativa jurídica esportiva o el finançament esportiu.

Per exemple, en l’àmbit de l’esport infantil, Niubò ha explicat que un dels objectius del Govern és assolir el nivell de països com Suècia, on el 90% dels nens i nenes practiquen l’esport. El secretari de l’Esport també ha insistit en la clara vocació del Govern català per aconseguir el reconeixement internacional de les seleccions catalanes.

El Conseller en cap ha destacat la vocació ambiciosa del pla i la dotació pressupostària superior a la que hi ha hagut els darrers anys. Bargalló també ha fet èmfasi en la transversalitat del pla, que ha permès acords amb departaments com Educació o Salut. Per exemple, es crearan instituts de secundària especialitzats en un esport, es construiran instal·lacions esportives en centres educatius que podran ser utilitzades fora de l’horari escolar per la població en general, o bé es dotaran les Àrees Bàsiques de Salut d’un metge especialitzat en medicina esportiva.

Bargalló ha volgut remarcar el bon nivell esportiu de Catalunya però ha expressat el compromís del Govern per treballar perquè el país tingui més instal·lacions esportives, molts més practicants de l’esport, i encara millors esportistes d’elit. El Conseller en cap ha manifestat la voluntat del Govern de convertir Catalunya, a través d’aquest pla, “en una veritable potència esportiva a nivell mundial”.

1  

Fitxers adjunts

Els 10 projectes del pla d'actuació de l'esport

Els 10 projectes del pla d'actuació de l'esport
PPT | 844