Empresa i Treball

La Generalitat presenta la Xarxa d'Escoles Solars de Catalunya que disposarà a finals d'any de 68 centres docents amb instal·lacions solars

query_builder   19 juny 2003 16:58

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta la Xarxa d'Escoles Solars de Catalunya que disposarà a finals d'any de 68 centres docents amb instal·lacions solars

Catalunya és la primera comunitat de l’Estat que fa obligatòries les instal·lacions solars a totes les escoles de nova construcció

El Director General d’Energia de la Generalitat, Albert Mitjà, ha presentat avui a Tarragona la Xarxa d’Escoles Solars de Catalunya (XESCA), que engloba ja a 50 escoles de tota Catalunya amb instal·lacions solars fotovoltaiques o tèrmiques, una xifra que s’elevarà fins a 68 centres docents abans de finals d’any. Aquestes instal·lacions permetran estalviar anualment 300 tones dels gasos causants de l’efecte hivernacle.

La Xarxa d’Escoles Solars de Catalunya és, d’una banda, un punt de trobada de totes les escoles catalanes que disposin d’una instal·lació solar tant tèrmica com fotovoltaica, i d’altra, un recurs pedagògic per a la totalitat de la comunitat educativa.

Amb la creació d’aquesta comunitat virtual, es facilitarà tota la informació necessària per animar al major nombre d’escoles catalanes a incorporar en els seus centres mesures d’estalvi i eficiència energètica i fomentar l’ús de les energies renovables, en concret, l’energia solar. La XESCA serà també una eina de treball pràctica per a alumnes i professors, que a través d’aquesta experiència podran aprofundir en els seus coneixements sobre l’energia.

Tota la informació a internet

La pàgina web www.xesca.net serà, a partir d’ara, el punt de trobada de la comunitat virtual d’escoles solars de Catalunya interessades en l’àmbit de les energies renovables i estalvi energètic i proveïrà material didàctic per a les escoles.

D’altra banda, esdevindrà un espai virtual per a la realització de fòrums de debat i intercanvi d’informació entre les escoles, i permetrà l’accés telemàtic a les instal·lacions integrades a la comunitat, mitjançant fitxes descriptives dels projectes desenvolupats en el marc de la XESCA.

A l’acte de presentació d’avui, hi ha assistit també el Director General de Centres Docents de la Generalitat, Emili Pons, que dóna suport també a la XESCA.

1  

Imatges

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 451