Salut

Constituït el nou Consell Assessor sobre assistència psiquiàtrica i salut mental

query_builder   17 octubre 2003 16:26

event_note Nota de premsa

Constituït el nou Consell Assessor sobre assistència psiquiàtrica i salut mental

El nou Consell Assessor sobre Assistència Psiquiàtrica i Salut Mental va quedar constituït en el decurs d’un acte celebrat ahir dijous al Departament de Sanitat i Seguretat Social, durant el qual es va nomenar nou president del consell al professor Miquel Casas, catedràtic de psiquiatria de la UAB.

El plenari del nou  Consell Assessor està format per 50 membres, 19 més que en etapes anteriors, amb la finalitat de garantir una major representació de tots els agents implicats en la salut mental, així com de representants dels departaments de Benestar Social, Justícia i Interior, Ensenyament i Treball.

Entre les novetats de la composició del nou Consell cal destacar l’increment de la representació dels professionals de la xarxa sanitària a través de societats científiques, associacions de professionals i col•legis professionals.

També destaca l’increment de la representació de l’àmbit acadèmic a través del Consell Interuniversitari de Catalunya, de l’Institut d’Estudis de la Salut i del Consell Català d’Especialitats en Ciències de la Salut.

En el decurs de l’acte de presentació del nou Consell Assessor d’Assistència Psiquiàtrica i Salut Mental, el professor Luis Salvador Carulla director de  l’Asociación Cientifica Psi-cost va presentar els resultats de l’Estudi comparatiu sobre la disponibilitat i l’ús de serveis de salut mental en quatre comunitats autònomes. 

L’Estudi, en el que s’han aportat dades significatives sobre la situació dels dispositius de salut mental a quatre comunitats autònomes de l’Estat Espanyol, posa de manifest l’important grau de desenvolupament dels recursos de salut mental a Catalunya, respecte de les comunitats analitzades,  amb la utilització de 74 indicadors estandarditzats i validats que podran ser posteriorment utilitzats per les autoritats sanitàries d’altres comunitats autònomes o altres investigadors.

Annex: Extracte de l’Estudi

Anàlisi comparativa amb altres Comunitats Autònomes

La Gerència d’Atenció Psiquiàtrica i Salut Mental de l’Àrea Sanitària del CatSalut ha encarregat un estudi a l’Associació científica PSICOST.  En aquest estudi, s’ha realitzat una anàlisi comparativa de bench-marking de la provisió i funcionament dels serveis de salut mental de Catalunya en relació amb el d’altres comunitats autònomes (Andalusia, Madrid i Navarra) que tenen uns models absolutament diferents pel que fa al desenvolupament del sistema de salut mental i de reforma psiquiàtrica. 

L’estudi s’ha estructurat en 5 apartats i s’han utilitzat dos instruments d’avaluació de serveis dissenyats pel grup europeu EPCAT (Europoean Psychiatry Assessment Team). S’han utilitzat, així mateix tot un seguit d’indicadors sociodemogràfics i de salut mental per a cadascuna de les comunitats autònomes que ens poden donar una idea molt concreta de la situació general a l’Estat, i de la posició que ocupa cadascuna de les CC.AA.  Les dades més rellevants d’aquest estudi es recullen en la taula següent.

1  

Fitxers adjunts

Anàlisi comparativa de recursos per habitants entre 4 Comunitats Autònomes

Anàlisi comparativa de recursos per habitants entre 4 Comunitats Autònomes
DOC | 111