Direcció General de Comunicació

La Generalitat promou les primeres llars d'infants a Mercabarna, la Zal-Port i l'Hospital General de Catalunya

La iniciativa, que permetrà oferir més de 300 places, està prevista a Llei de suport a les famílies

query_builder   7 juliol 2003 16:38

event_note Nota de premsa

La Generalitat promou les primeres llars d'infants a Mercabarna, la Zal-Port i l'Hospital General de Catalunya

La iniciativa, que permetrà oferir més de 300 places, està prevista a Llei de suport a les famílies

El conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, acompanyat de la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, han presidit l’acte de signatura de tres convenis per la creació de llars d’infants a Mercabarna, la ZAL-Port i l’Hospital General de Catalunya. Aquest conveni l’han signat amb l’empresa Simphonie, entitat privada amb vocació social que té com a objectiu ajudar les empreses i els treballadors a conciliar el treball i la família oferint centres d’educació infantil de primer cicle en empreses i/o zones empresarials

La creació d’aquestes llars suposa un important servei pels treballadors dels tres centres laborals que firmen el conveni, ja que disposaran d’aquest servei educatiu més a prop dels respectius centres de treball, afavorint la conciliació familiar i laboral.

Creació de 313 noves places de llars d’infants a les empreses

La posada en marxa d’aquests tres noves llars d’infants a Mercabarna, la ZAL-Port i l’Hospital General de Catalunya suposen la creació de 313 noves places que es distribuiran de la següent manera:

Mercabarna: 82 ZAL-Port: 95 Hospital General de Catalunya: 136

Característiques d’aquests nous centres

Estaran oberts a totes les famílies. Estaran obertes a l’agost i en períodes vacacionals. Tenen com a objectiu ser una extensió de l’àmbit familiar. Respectaran el desenvolupament i les necessitats del nen. Oferiran horaris extensius i flexibles i en les hores no lectives tindran personal de reforç i activitats extraescolars. Impartiran el projecte curricular del Departament d’Ensenyament per a l’educació de 0 a 3 anys. Disposaran d’escoles de pares pròpies. En el projecte de creació d’aquests centres s’han tingut en compte els models que existeixen als Estats Units, Gran Bretanya i els països Nòrdics.

Llei catalana de suport a les famílies

La creació d’aquests serveis de llar d’infants a les empreses és una mesura que està recollida en la Llei de suport a les famílies aprovada pel Parlament de Catalunya el passat dia 27 de juny, que en el seu article 26 estableix que el Govern de la Generalitat fomentarà l’adopció, per part de les empreses, a través de la negociació col•lectiva o d’acords col•lectius, de mesures per a la conciliació de la vida familiar i laboral per a llurs treballadors i treballadores.

Entre aquestes mesures, la Llei preveu la creació de serveis d’atenció als infants en les empreses i les ajudes per a l’accés a places de serveis d’atenció a infants.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 397