Salut

SESSIÓ DE TREBALL PER A L'ESTABLIMENT A BARCELONA D'UN CIRCUIT D'ACTUACIÓ EN SITUACIONS DE VIOLÈNCIA VERS LES DONES

query_builder   11 novembre 2002 19:06

event_note Nota de premsa

SESSIÓ DE TREBALL PER A L'ESTABLIMENT A BARCELONA D'UN CIRCUIT D'ACTUACIÓ EN SITUACIONS DE VIOLÈNCIA VERS LES DONES

Experts del Departament de Sanitat i Seguretat Social, del CatSalut, de l’Ajuntament de Barcelona i del Consorci Sanitari de Barcelona es reuniran, demà dimarts, 12 de novembre, a partir de les 8:30h, al Centre Cívic Les Basses, per portar a terme la II Sessió de treball sobre l’establiment a Barcelona d’un circuit d’actuació en situacions de violència vers les dones. Aquest any el títol és "La prevenció quotidiana: violència de gènere, prevenció i atenció primària".

La primera sessió, organitzada l’any passat, va tractar el tema de les urgències hospitalàries. En aquesta segona sessió es pretén crear un sistema articulat i homogeni d’atenció a les víctimes, per tal d’incrementar la coordinació i la continuïtat assistencial, millorar els mecanismes de prevenció, assistència i protecció actuals, i assegurar una actuació més ràpida i més eficaç davant les situacions de violència vers les dones.  Els sistemes implicats en aquest procés són els Serveis Socials, el Sistema Sanitari, els Cossos Policials, el Sistema Judicial i el Sistema de base associativa i comunitària.

El circuit d’actuació en situacions de violència atendrà les víctimes de violència psicològica o abús emocional, violència física, violència sexual i violència domèstica o maltractaments intrafamiliars.

La jornada començarà a les 8:30h, de dimarts, 12 de novembre. A les 9:15h, se celebrarà la conferència inaugural sota el títol "La prevenció quotidiana". Durant la trobada es tractaran temes com l’atenció primària i prevenció, la coordinació per millorar la prevenció, els objectius de treball de cara al 2003 o les conseqüències de la violència i estratègies de prevenció, entre d’altres.

1  

Fitxers adjunts

II Sessió de treball "La prevenció quotidiana: violència de gènere, prevenció i atenció primària"

II Sessió de treball "La prevenció quotidiana: violència de gènere, prevenció i atenció primària"
DOC | 44