Josep Manel Rosón Santín, secretari d'Hisenda
Josep Manel Rosón Santín, secretari d'Hisenda
{"name":"2024/09/25/13/08/9e1ce7ee-50cc-4e55-a984-c7191c5f1580.jpg","author":"Departanent d'Economia i Finances","type":"0","location":"0","weight":3686190}

Nascut a Barcelona l’any 1961

És diplomat en Ciències Empresarials i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB). Va ampliar la seva formació acadèmica en aquesta mateixa universitat amb un postgrau en Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local i un màster en Mercats Financers. També va realitzar un màster en Funció Pública, Economia i Dret a Esade.

En l’àmbit docent, ha estat professor associat de Dret Tributari Local de la UB.

Des de l’any 2016 i fins a l’actualitat, ha estat gerent de la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC), un organisme autònom creat per prestar suport i assistència als ens locals de la demarcació, com per exemple recaptar els tributs i altres ingressos de dret públic dels municipis que així ho sol·licitin, entre altres funcions.

Anteriorment, com a funcionari de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, ha exercit diferents càrrecs, com ara tresorer municipal, cap d’Hisenda, director de l’Àrea de Serveis Generals, i finalment, coordinador i gerent de dues empreses municipals: CORESSA S.A., i CLAUS S.A.

Així mateix, ha estat membre de la Comissió d’Economia i Finançament Local i Pressupostos de la Federació Catalana de Municipis i Províncies; membre de la Comissió d’estudi del Projecte de Costos per l’Administració Local a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; i assessor Econòmic Financer d’Empreses Immobiliàries.