Salut

El Govern redueix per decret a 6 mesos les llistes d'espera de determinats procediments quirúrgics

La Generalitat també ha regulat l'ús dels desfibril·ladors

query_builder   24 desembre 2002 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern redueix per decret a 6 mesos les llistes d'espera de determinats procediments quirúrgics

La Generalitat també ha regulat l'ús dels desfibril·ladors

El Govern de la Generalitat, a través d’un decret aprovat a la reunió de l’Executiu, es compromet a aplicar procediments quirúrgics considerats no urgents en un termini màxim de 6 mesos. El compromís del Govern és que, a partir d’ara, els següents procediments quirúrgics tinguin una llista d’espera màxima de 6 mesos: intervenció de cataractes, hèrnies inguinals i crurals, colecistectomia (extirpació de la vesícula biliar), artroscòpia, prostatectomia (extirpació de la pròstata), alliberament del canal carpià (nervi del canell), circumcisió i histerectomia (extirpació de l’úter).

I com a procediments quirúrgics de nova incorporació: la intervenció de varices d’extremitats inferiors, la vasectomia i la pròtesi de maluc.

A més, a partir de l’1 de desembre de 2003 el Govern assumirà el compromís que no hi hagi més de 6 mesos d’espera en les operacions següents: la septoplàstia (correcció de desviacions o irregularitats del tabic nasal), l’amigdalectomia  o adenoidectomia i la pròtesi de genoll.

El CatSalut i els Hospitals de la XHUP (Xarxa Hospitalària d’Utilitat Pública) identificaran amb antelació els pacients que els venç el temps de garantia pels 14 procediments quirúrgics assenyalats.

Si la intervenció no es pot realitzar en el termini compromès de sis mesos a l’hospital on està programada, el CatSalut proposarà un altre centre on es pugui intervenir de forma immediata.

Seguint en l’àmbit sanitari, el Govern ha aprovat el decret que regularà l’ús de desfibril·ladors automàtics per personal no sanitari. Aquests aparells permeten identificar les possibles arítmies cardíaques que requereixen desfibril·lació i administrar una càrrega elèctrica al pacient, tenint una elevada probabilitat de supervivència. Les característiques d’aquests aparells permeten que puguin ser utilitzats per personal no sanitari però amb una formació concreta. A part d’un programa de formació, aquest decret preveu la creació d’un registre on s’hauran d’inscriure les entitats, empreses, establiments i serveis que disposin d’aparells desfibril·ladors, abans del seu ús, per tal d’exercir un seguiment i control de la correcta utilització d’aquests aparells.

1  

Fitxers adjunts

El Govern redueix per decret a 6 mesos les llistes despera de determinats procediments quirúrgics

El Govern redueix per decret a 6 mesos les llistes despera de determinats procediments quirúrgics
DOC | 27