Salut

EL DIA 1 DE DESEMBRE ES CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2002: VIU I DEIXA VIURE

query_builder   27 novembre 2002 20:32

event_note Nota de premsa

EL DIA 1 DE DESEMBRE ES CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2002: VIU I DEIXA VIURE

L’1 de desembre és el Dia Mundial de la Sida. Aquesta diada va ser instaurada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’any 1988 arran de la crida feta des de la Cimera Mundial de Ministres de Sanitat a fi de sensibilitzar els diferents àmbits de la societat pel que fa a la infecció per l’HIV/sida.

La Direcció General de Drogodependències i Sida del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, que col•labora en la celebració del Dia Mundial amb la divulgació dels missatges del Programa Conjunt de les Nacions Unides (ONUSIDA), té com a objectius prevenir la propagació de la infecció per l’HIV, facilitar que les persones infectades rebin una atenció medico–social adequada i promoure una resposta social constructiva. En aquest context s’edita un Comunicat al qual s’han adherit 114 institucions, associacions de lluita contra la Sida, entitats diverses i mitjans de comunicació. El comunicat es farà públic a través de la premsa escrita.

El lema del Dia Mundial d’enguany és “Viu i deixa viure” i s’engloba dins el lema general per al bienni 2002-2003 “Estigma i discriminació”, que té la intenció de fer reflexionar sobre el dret de totes les persones a la vida i a la seva protecció. En aquest sentit, i com a programa pilot a nivell de l’Estat Espanyol, a Catalunya s’han realitzat 4 trasplantaments hepàtics en pacients infectats pel virus de la Sida.

Des del Departament de Sanitat i Seguretat Social també es dóna suport tècnic i econòmic a les activitats que duen a terme les diferents organitzacions no governamentals d’ajut en Sida i s’elabora i es distribueix material divulgatiu editat específicament per aquest dia. En els darrers anys ha anat en augment el nombre de persones i organitzacions que participen en la commemoració del Dia Mundial de la Sida, això permet una difusió més àmplia dels missatges de prevenció, alhora que s’aconsegueix la implicació del teixit social a Catalunya.

Si voleu consultar les activitats que es duen a terme durant el Dia Mundial de la Sida ho podeu fer a través de la pàgina web del Departament de Sanitat i Seguretat Social:  www.gencat.net/sanitat.

1  

Fitxers adjunts

DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2002: VIU I DEIXA VIURE

DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2002: VIU I DEIXA VIURE
DOC | 178