1. En aquesta quarta edició dels cursos s’ha apostat per la descentralització i les formacions es fan a les seus de les universitats


Formacions violències masclistes{"name":"2024/09/25/15/55/dc341785-0ba0-4709-87d4-3966d4ba38c5.jpeg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":237831}

El Departament de Recerca i Universitats ha donat inici avui a la Universitat de Girona (UdG), per segon any, a les formacions per a l’aplicació del protocol guia d’àmbit universitari per prevenir i reparar amb diligència deguda les situacions de violència masclista, assetjament sexual i assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Aquestes formacions, que van tenir 3 edicions l’any 2023 amb més de 70 persones participants, enguany tindrà 3 edicions més, amb més de 100 places disponibles.

Per a la consellera de Recerca i Universitats, Núria Montserrat, “aquestes formacions són un reflex del compromís absolut del Departament en la lluita per ajudar a eradicar la xacra de la violència de gènere en tots els àmbits i per posar totes les eines de suport possible a l’abast de les universitats per ajudar les víctimes. En aquest sentit, la formació és clau per millorar l’atenció a les persones afectades”.

Cada edició de les formacions de 2024, organitzades mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya després, té una durada de 7 sessions i consten d’un total de 25 hores, dividides en dos blocs: 14 hores de formació jurídica (en 4 sessions) i 11 hores de formació psicosocial (en 3 sessions). Com a novetat, atès que s’ha augmentat la presencialitat, 4 de les 7 sessions són presencials, i també s’ha apostat per la descentralització, raó per la qual la aquesta quarta edició té lloc entre la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la cinquena entre la Universitat de Lleida (UdL) i la universitat Rovira i Virgili (URV), i la sisena a Barcelona, a la Universitat de Barcelona (UB) i a la Universitat Ramon Llull (URL), a diferència de les tres edicions anteriors que havien acollit totes les sessions presencials a la capital catalana.

Les formacions estan destinades al Personal tècnic de gestió i administració i serveis (PTGAS) i al personal Docent i Investigador (PDI) de les universitats catalanes que estan en contacte amb la gestió de casos de violències i assetjament sexual.