1. “És un exercici de transparència, però també un compromís de la conselleria reduir aquests temps d’espera amb un pla de xoc”, assenyala el secretari general del Departament, Raúl Moreno


El Departament de Drets Socials i Inclusió publicarà a la seva pàgina web una sèrie de dades noves sobre resolucions de grau de dependència a partir del proper mes d’octubre. Aquest paquet de dades inclou concretament el temps de resolució de grau des que la sol·licitud arriba al servei de valoració de la dependència fins que es resol; el nombre de resolucions dictades i el nombre de sol·licituds de resolució pendents de resoldre.

“Des del departament de Drets Socials i Inclusió creiem que la ciutadania ha de poder consultar el temps d’espera per rebre una prestació per dependència. És un exercici de transparència, però també un compromís de la conselleria reduir aquests temps d’espera amb un pla de xoc en què estem treballant i que donarem a conèixer abans que acabi l’any”, assenyala el secretari general del Departament, Raúl Moreno.

El mes que ve es publicaran les dades de setembre de 2024 i, a partir de llavors, s’actualitzaran i es publicaran mensualment. Més endavant, també estaran disponibles al portal de dades obertes.

Tot i que en els darrers mesos hi ha hagut una reducció d’uns 40 dies [en el termini de resolució de les sol·licituds de dependència], el temps d’espera continua sent alt i la publicació d’aquestes dades ens ha de permetre monitoritzar de forma pública tot aquest procés”, ha remarcat el secretari general, i hi ha afegit: “Rebre una prestació a temps i reduir la burocràcia és un dels objectius principals de la conselleria, no només en dependència sinó en el conjunt de prestacions socials.”

La publicació d’aquestes dades mensuals se suma als informes sobre la dependència a Catalunya que ja es publicaven trimestralment al web del Departament de Drets Socials i Inclusió.

Paral·lelament, s’està treballant per incloure també les dades corresponents a les resolucions del Programa Individual d’Atenció (PIA) que gestionen les Àrees Bàsiques de Serveis Socials dependents dels ajuntaments i consells comarcals. També en aquest cas es publicaria la informació sobre el temps de resolució, nombre de PIA resolts i PIA pendents de resoldre per unitats territorials.


1  

Vídeos

Àudio del secretari general, Raúl Moreno.