Lotte Mont-roig {"name":"2024/09/25/17/39/36c4d0bf-5f02-4a93-8c29-e1223b373408.jpg","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":289872}


  1. La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona aprova la modificació del planejament municipal que delimita i ordena les 44 hectàrees del sector dels Comellarets on s’ubicarà la planta de làmines de coure
  2. La companyia preveu invertir uns 400 MEUR en la posada en marxa de la seva primera fàbrica a Europa d’elecfoil, un component essencial en la fabricació de bateries elèctriques, i crear fins a 200 llocs de treball directes al municipi
  3. El Govern va declarar la implantació de Lotte com a projecte d’actuació estratègica


La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque i Sureda, ha manifestat la satisfacció del Govern de “generar oportunitats al territori de creixement, de progrés i de generació de nous llocs de treball” amb la implantació a Mont-roig del Camp (Baix Camp) d’una fàbrica d’elecfoil de l’empresa sud-coreana Lotte Energy Materials Spain, “la primera d’aquestes característiques a Europa i també la primera de les tres que s’implantaran a Catalunya”, ha subratllat la consellera. La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona, presidida pel secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Víctor Puga López, ha aprovat avui la modificació del planejament municipal de Mont-roig del Camp necessària per a la implantació al sector dels Comellarets de la fàbrica de làmines de coure de l’empresa sud-coreana. Aquesta fàbrica “representa un impacte de creació de 200 llocs de treball i una inversió de 400 MEUR”, ha remarcat la consellera Paneque.


Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, ja va recalcar en el seu moment que “el Govern treballarà per atraure inversions i fomentar-les arreu del territori de la mà dels ajuntaments”, així com “per generar les oportunitats de desenvolupament, de creixement econòmic, de prosperitat arreu del territori com les que s'estan desenvolupant a Mont-roig del Camp”.


Per a la companyia, serà la primera fàbrica a Europa d’elecfoil, un component essencial en la fabricació de bateries elèctriques. La de Mont-roig del Camp serà la primera de les tres que la companyia vol construir a Catalunya, amb una inversió prevista total de 1.200 MEUR que impulsarà la creació de 600 llocs de treball directes i facilitarà el desenvolupament de projectes d’electrificació de la indústria de l’automoció. El Govern va declarar aquesta operació comaprojecte d’actuació estratègica per a Catalunya.


Per a fer possible el projecte a Mont-roig del Camp, la Comissió ha aprovat definitivament la modificació del seu Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) per regular les activitats industrials admeses als Comellarets i l’alçària màxima permesa.


En concret, es determina que la superfície del sector és de 44 hectàrees, una mica menys del previst inicialment i, pel que fa a les categories industrials admeses, s’amplien a totes les que preveu el propi POUM (menys la sisena). No obstant, en cas d’implantar-se activitats de la cinquena categoria, caldrà presentar primer una anàlisi quantitativa de risc (AQR). També es preveuen alçàries de fins a 25 metres.


Un cop aprovada aquesta modificació del POUM, cal tramitar un Pla parcial per acabar de concretar l’ordenació del sector. Precisament, la Comissió d’urbanisme també ha emès avui l’informe urbanístic i territorial del Pla parcial, que continuarà la seva tramitació. El Pla parcial preveu dues illes de sòl industrial. La primera tindrà una superfície de 276.938 m2 en parcel·la única. Atès que cal conformar una parcel·la totalment plana i això implica la formació de talussos i grans moviments de terra, el Pla preveu mesures d’integració paisatgística. La segona illa tindrà una superfície de 38.449 m2 i podrà donar lloc a diferents parcel·les.


Igualment, el Pla parcial preveu qualificar de sòl públic (zones verdes, equipaments, serveis tècnics i aparcament públic) una franja de 100 metres paral·lela a l’autopista AP-7 al llarg de tot el sector. També dibuixa un nou vial al costat sud de l’àmbit, per sobre de l’esmentada franja de 100 metres, que enllaçarà la rotonda de nova creació ubicada sobre l’eix de la carretera T-233 amb l’accés principal a la indústria.



1  

Imatges

Plànol

Plànol 289872

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 658104

1  

Talls de so

Tall de veu consellera Paneque
mp3 | 766509