Direcció General de Comunicació

Entra en funcionament el web institucional del Conseller en cap

Els ciutadans poden fer preguntes a Artur Mas i les respostes queden publicades a la pàgina

query_builder   18 juny 2003 12:35

event_note Nota de premsa

Entra en funcionament el web institucional del Conseller en cap

Els ciutadans poden fer preguntes a Artur Mas i les respostes queden publicades a la pàgina

Ja s’ha posat en marxa la pàgina web del conseller en cap, Artur Mas. Aquest web serà una de les seccions més destacades de la nova pàgina del Departament de la Presidència de la Generalitat. Aquesta adreça (www.gencat.net/consellerencap), de caràcter institucional, permet descobrir les tasques quotidianes del conseller en cap, els principals actes que ha presidit tan arreu de Catalunya com a l’exterior; també es poden conèixer les seves idees a partir dels grans eixos de l’Acció del Govern i, finalment, hi ha la possiblitat d’interactuar amb el Govern a partir d’un sistema de preguntes directes al conseller en cap i la publicació al mateix web de les respostes d’Artur Mas.

Seguir de prop el conseller en cap i passejar pel seu despatx

A més d’una ressenya biogràfica escrita per ell mateix, hi ha la possibilitat de veure una seqüència d’instantànies del fotògraf Pedro Madueño, que recull diversos moments de la seva activitat diària, com l’esmorzar amb la família o l’interior del seu cotxe oficial. Visita virtual (amb una fotografia de 360º) dels quatre punts més emblemàtics del lloc de treball d’Artur Mas: el Palau de la Generalitat. El visitant pot passejar pel despatx del conseller en cap, el Saló Sant Jordi, el Pati dels Tarongers i pot contemplar una vista poc usual des del campanar del Palau. Conèixer els actes més destacats que ha fet Artur Mas des que el gener del 2001 va ser nomenat conseller en cap. Es poden consultar les visites institucionals d’Artur Mas a les comarques catalanes i els viatges a l’exterior (Costa d’Ivori, Cuba, Quebec, Estats Units, Hongria, Bèlgica, Itàlia...). A “La seva visió” el conseller en cap destaca alguns dels discursos i conferències que ha pronunciat i diverses entrevistes amb la premsa escrita.

Les actuacions clau del Govern català

Repàs a les 7 principals actuacions que està duent a terme el Govern de la Generalitat. Aquestes accions són les referents a l’autogovern, l’espai cultural, la societat de l’acolliment, el suport a les famílies, la societat de l’aprenentatge, el desenvolupament sostenible i la societat dels emprenedors. A cadascuna de les actuacions el visitant troba links amb pàgines relacionades amb cada temàtica com els ajuts econòmics a les famílies amb fills de 0 a 6 anys, l’Agenda 21 de Catalunya o les subvencions previstes en el Pla Català de l’Habitatge.

Interactua amb el conseller en cap

El ciutadà pot fer preguntes directament al conseller en cap, que seran respostes i publicades a la pàgina perquè tothom les pugui conèixer. Des de la mateixa pàgina també es poden enviar preguntes a la resta de consellers del Govern.

Una pàgina web accessible

El nou web compleix les normes d’accessibilitat per persones amb discapacitat visual de la WAI (Web Accessibility Iniciative), de l’ONCE i de la National Federation of the Blind. Aquestes normes també les compleixen el web gencat.net, considerat per  experts de l’ONCE com un dels millors llocs webs accessibles a Espanya. De fet, el Govern de la Generalitat, en la seva sessió del 26 de juny de 2001, va acordar que el portal de la Generalitat www.gencat.net, els webs de tots els Departaments i els de les empreses públiques i organismes autònoms que en depenen havien d’adoptar els requeriments bàsics d’accessibilitat impulsats pel World Wide Web Consortium.

També cal recordar que el Govern va decidir el gener d’aquest any unificar els criteris de disseny i estil de les seves pàgines web a través d’una Guia d’estil.

Característiques tècniques del web del conseller en cap

La solució tecnològica es basa en pagines jsp sobre Oracle Application Server. La base de dades també s’emmagatzema a Oracle. L’interacció de les pàgines ha estat desenvolupada en DHTML per tal d’evitar els plugins (el descarregar-se programes determinats per a poder visualitzar contingut).

El web ha estat construït amb un gestor de continguts a mida, que proporciona les eines necessàries per a mantenir la base de dades de continguts i també els continguts literals de les pàgines. Per tant, l’actualització del web es pot fer d’una manera ràpida i senzilla.

DareStep, agència de Cap Gemini Ernst & Young, ha estat l’autora de la creació, producció i implementació tecnològica del web del conseller en cap.

1  

Fitxers adjunts

Algunes pàgines del web del conseller en cap

Algunes pàgines del web del conseller en cap
DOC | 648