
En la segona edició del concurs a la millor carta de vins, s’ha premiat gairebé 60 restaurants de tot Catalunya en diferents categories i mencions
Es van presentar més de 450 restaurants, una participació més alta que en la passada edició
Durant l’acte de lliurament dels premis, es podrà degustar vins i caves de més de 30 cellers de Catalunya
Una bona carta de vins és un dels elements essencials d’un bon restaurant. Per aquest motiu i per tal de premiar aquells establiments que compten amb una àmplia i acurada presència de vins catalans, per segon any consecutiu, es lliuren els premis CARTAVI. En aquesta edició, s’ha premiat gairebé 60 restaurants de tot Catalunya, i, segons el jurat, ha estat una tasca complexa ja que el nivell ha estat força elevat.
La novetat d’aquesta segona edició és que els premis s’han establert per quatre categories per abastar més àmpliament tota la gamma de restaurants que hi ha a Catalunya. Així doncs, les categories són pels restaurants amb un preu mitjà del cobert sense tenir en compte el vi de fins a 29 euros; de 30 a 49 euros; de 50 a 80 euros, i de més de 80 euros.
Els guanyadors de la segona edició del CARTAVI són el Restaurant La Clara, de Barcelona, en la categoria de preu mitjà de fins a 29 euros; el Celler de l’Aspic, de Falset, en la categoria de preu d’entre 30 i 49 euros, i el Restaurant La Grava, del Morell, en la categoria d’entre 50 i 80 euros. El premi per a la categoria de més de 80 euros ha quedat desert.
L’acte de lliurament ha estat presidit, aquesta tarda, pel secretari general del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Xavier Castella, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Joan Aguado; per Miquel A. Torres, president de la patronal d’empresaris del vi UVIPE; Ramon Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana; i Jordi Bort, president de l’Associació Catalana de Sommeliers. L’acte ha tingut lloc a partir de les 18:00 hores, al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. A més, durant tota la tarda, de 17:00 a 23:00 hores, s’ha celebrat un showroom de vins i caves amb la presència de més de 30 cellers de Catalunya.
Segons el darrer estudi de mercat Nielsen encarregat per l’INCAVI, els vins catalans amb DO tenen una presència al canal hostaleria del 25,9% i, segons les percepcions dels restauradors i sommeliers, consideren que els vins catalans són de bona qualitat i que són variats i diversos. La iniciativa CARTAVI, que compta amb el suport de l’INCAVI i està organitzada conjuntament per l’Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Sumillers, pretén incrementar aquesta xifra de presència dels vins catalans ja que es considera que hi ha molt bones oportunitats tenint en compte l’alt grau de valoració que tenen els nostres vins entre els restauradors i també entre els consumidors.
RESTAURANTS PREMIATS
Preu mitjà fins a 29 euros
PREMIATS
1r. LA CLARA - (Barcelona)
2n. CAL LLUÍS – (Sant Martí Sarroca)
2n. EPICUR TABERNA URBANA – ( Barcelona)
3r. MAS RENART – (Mollet de Perelada)
3r. CAN PANYELLA – (Gelida)
3r. LA LLAVOR DELS ORIGENS – (Barcelona)
3r. MODERNO (Vilalba dels Arcs)
RECOMENATS
LA TERRASSA DEL MUSEU – ( Barcelona)
CAN MUNI (Calonge)
PAIOLET (Tortosa)
NIU NOU – (Bagà)
LAS VEGAS – (Manresa)
FINALISTES
LA QUEIXALADA- (Canet de Mar)
LA DUQUESA – (Barcelona)
FITORA – (Barcelona)
Preu mitjà entre 30 i 49 euros
PREMIATS
1r. EL CELLER DE L’ASPIC – (Falset)
2n. Ú – (Avinyonet del Penedès)
2n. HOSTAL SPORT – (Falset)
2n. LES MOLES – (Ulldecona)
3r. MAS ROMEU – (Lloret de Mar)
3r. PONTS – (Ponts)
3r. PERA BATLLA – (Ventalló)
3r. CAL BLAY VINTICINC – (Sant Sadurní d’Anoia)
RECOMANATS
HOTEL RESTAURANT EL BOSC – (Banyeres del Penedès)
EL PA TORRAT (Castellvell del Camp)
NECTARI – (Barcelona)
FONDA NEUS – (Sant Sadurní d’Anoia)
LA POSADA – (Sant Pere Molanta)
NEGREFUM – ( Vilanova i la Geltrú)
CAL XIM BARCELONA – (Barcelona)
FINALISTES
EL MOLÍ DE CAL TOF – (El Vendrell)
LES VOLTES DE SANT SEBASTIÀ – (Moià)
SEMPONIANA – (Barcelona)
CAL TORRU – (Llívia)
VIVANDA – (Barcelona)
CASA LEOPOLDO – ( Barcelona)
CAFÉ DE L’ACADÈMIA – (Barcelona)
4 GATS – (Barcelona)
CENT ONZE – (Barcelona)
Preu mitjà de 50 a 80 euros
PREMIATS
1r. LA GRAVA - (El Morell)
2n. SANT MIQUEL - (Vallromanes)
2n. EL ROSER 2 - (L’Escala)
2n. EL JARDÍ - (Igualada)
3r. CAN BOSCH – (Cambrils)
3r. CINC SENTITS – (Barcelona)
3r. SA PUNTA – (Pals)
3r. RACÓ D’EN CESC – (Barcelona)
RECOMANATS
LA VINYA DEL SENYOR – (Barcelona)
NEYRAS – (Barcelona)
FORESTIER – (Barcelona)
COMERÇ 24 – (Barcelona)
L’INDRET – (Barcelona)
FINALISTES
PETIT PARIS – (Barcelona)
SAÜC – (Barcelona)
LA FONDA DEL PORT OLIMPIC – (Barcelona)
ART KUISINE – (Barcelona)
SIKKIM – (Barcelona)
Es podrà degustar vins i caves dels següents cellers:
EMPRESA | D.O. |
CELLERS UNIO | PRIORAT TERRA ALTA MONTSANT TARRAGONA CAVA |
ESPELT VITICULTORS | EMPORDÀ |
CELLER MARIOL | TERRA ALTA |
ABADAL | PLA DE BAGES |
SYNERA | CATALUNYA |
TORELLÓ | D.O.CAVA |
CASTELL DE PERALADA | EMPORDÀ I CAVA |
CIMS DE PORRERA CASA GRAN DEL SIURANA | PRIORAT |
MIGUEL TORRES, S.A. | PENEDÈS/CATA. |
JEAN LEON | PENEDÈS |
JOAN SARDÀ, S.A. | PENEDÈS/CAT. |
AGUSTÍ TORELLO, S.A. | CAVA |
FIVIN | |
JUVÉ Y CAMPS, S.A. | CAVA /PENEDÈS |
MAS COMTAL | PENEDÈS |
COVIDES VINYES-CELLERS | PENEDÈS I CAVA |
ALSINA SARDÀ | PENEDÈS I CAVA |
CAN RÀFOLS DELS CAUS | PENEDÈS I CAVA |
HERETAT MAS TINELL | PENEDÈS I CAVA |
GRAMONA, S.A. | PENEDÈS I CAVA |
BODEGAS PINORD, S.A. | PENEDÈS I CAVA |
AVGVSTVS -EUROSELECCIÓ | PENEDÈS |
JAUME SERRA | PENEDÈS I CAVA |
HUGUET DE CAN FEIXES, S.L. | PENEDÈS I CAVA |
ALBET I NOYA, S.A.T. | PENEDÈS I CAVA |
SEGURA VIUDAS | PENEDÈS I CAVA |
JANÉ VENTURA, S.A. | PENEDÈS I CAVA |
ANTONIO MASCARÓ, S. L. | PENEDÈS I CAVA |
FINCA MAS RODÓ | PENEDÈS |
ACÚSTIC CELLER | MONTSANT |
RENDE MASDEU, S.L. SIMÓ DE PALAU | CONCA DE BARBERÀ |
CELLER MAS FORASTER CELLER CARLES ANDREU | CONCA DE BARBERÀ |
GONZALEZ BYASS, S.A.-VILARNAU | CAVA/PENEDÈS |
VINS PADRÓ, S.L. | TARRAGONA |
24 de novembre de 2008



