Direcció General de Comunicació

Inaugurada la primera comissaria dels Mossos d'Esquadra a l'àrea metropolitana de Barcelona

Més de 100 agents de la Policia de la Generalitat treballen a la comissaria del barri de la Mina

query_builder   18 gener 2003 14:38

event_note Nota de premsa

Inaugurada la primera comissaria dels Mossos d'Esquadra a l'àrea metropolitana de Barcelona

Més de 100 agents de la Policia de la Generalitat treballen a la comissaria del barri de la Mina

El conseller en cap, Artur Mas, la consellera de Justícia i Interior, Núria de Gispert, la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau i l’alcalde de Sant Adrià, Jesús Ma. Canga, han inaugurat aquest migdia la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra d’aquesta població.

La comissaria de Sant Adrià del Besòs és la primera que s’obre a l’àrea metropolitana de Barcelona. Té una superficie de 2.282 m2 construïts en un solar de 1800 m2 situat a les confluècies dels carrers Cristòfor de Moura amb Mart, al barri de La Mina. El pressupost de licitació d’aquesta comissaria ha estat de 2.468.610,29 euros i hi són destinats un total de 100 agents del cos de mossos d’esquadra.

El desplegament dels Mossos d’Esquadra a l’àrea metropolitana de Barcelona continuarà aquest als municipis de Badalona (mes de febrer), i al Maresme Sud, Santa Coloma de Gramanet i a l’Hospitalet de Llobregat (mes d’octubre). Aquest futur desplegament serà possible gràcies a la incorporació dels 1072 agents que acabaran el curs de formació a l’Escola de Policia de Catalunya el proper mes de juny i que s’afegiran als actuals 7370 agents que actualment té el cos de Mossos d’Esquadra.

L’any vinent, entre 700 i 800 agents dels Mossos d’Esquadra conviuran amb el Cos Nacional de Policia a la ciutat de Barcelona i a la tardor del 2005 s’assumiran plenament les competències en seguretat ciutadana i ordre públic a la capital de Catalunya.

Pla de transformació del barri de la Mina

La construcció de la comissaria dels Mossos d’Esquadra al barri de la Mina s’inclou en el Pla de Transformació del barri de la Mina 2000-2010 promogut pel Consorci del Barri de la Mina.  Aquest pla té com a objectiu el de" La transformació del barri, articulant una proposta d’intervenció integrada i global en la millora de les condicions d’habiltabilitat, vida comunitària i convivència amb la finalitat d’enfortir la comunitat a mig i llar termini i la seva plena normalitat com a barri de Sant Adrià de Besòs i de Catalunya ".

L’objectiu general del pla de transformació donat aquest caràcter d’intervenció integrada i global, estructura tres grans àmbits d’intervenció per estructurar la vida personal, la vida de comunitats de veïns i veïnes, la vida d’una ciutat de persones, serveis i espais físics:

- Intervencions socials, per garantir el conjunt dels drets i deures individuals i col·lectius i els drets de participació i vida democràtica.

- Intervencions en els àmbits de l’habitatge i la urbanització, per garantir que l’espai físic on viuen els veïns del barri tingui les condicions suficients i tots i tothom tingui assegurat el dret a !’espai públic.

- Intervencions en !’àmbit de millora de la seguretat pública i lluita contra la delinqüència, per garantir el pel exercici de la vida cívica i els drets individuals davant conductes delictives, incíviques i insolidàries.

Aquest Pla es troba actualment en fase d’aplicació i compta amb el suport de diferents administracions implicades. L’actual president és Jesús Ma. Canga, alcalde de Sant Adrià, i la vice-presidenta la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau.

Barcelona, 18 de gener de 2003

1  

Imatges

Foto d'Artur Mas amb els mossos que treballen a la comissaria

Foto d'Artur Mas amb els mossos que treballen a la comissaria 153