Direcció General de Comunicació

La Generalitat i Firmaprofesional signen un conveni en matèria de certificació i signatura electrònica

Aquest conveni permetrà fer diversos tràmits per via electrònica, com les llicències d'obres o l'accés al testament vita

query_builder   22 gener 2003 14:34

event_note Nota de premsa

La Generalitat i Firmaprofesional signen un conveni en matèria de certificació i signatura electrònica

Aquest conveni permetrà fer diversos tràmits per via electrònica, com les llicències d'obres o l'accés al testament vita

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers delegats de Firmaprofesional, Jesús Alonso i Albert Lluch, han firmat aquest migdia un acord de col·laboració entre aquests dos organismes en matèria de certificació i de signatura electrònica. La signatura s’ha fet a la Sala Tàpies del Palau de la Generalitat.

Firmaprofesional és una entitat constituïda a partir de la iniciativa de diversos col·legis professionals de Catalunya interessats en aplicar aquest tipus de certificació. En aquests moments participen activament en el projecte de Firmaprofesional les corporacions que agrupen els següents professionals: metges, arquitectes, farmacèutics, enginyers industrials, economistes i advocats.

Mitjançant aquest acord marc, el procés de l’Administració Oberta de Catalunya

(AOC) fa un pas endavant cap als col·lectius professionals. En aquest sentit, la Generalitat i Firmaprofesional es comprometen a treballar pel reconeixement mutu dels seus certificats digitals i  possibiliten la integració de determinats processos telemàtics entre els ciutadans, professionals, administracions i  corporacions de dret públic. Així mateix, Firmaprofesional i les corporacions que en formen part participaran en el disseny dels processos i solucions tecnològiques de la Generalitat de Catalunya, on intervinguin els professionals o els seus col·legis.

Algunes de les tramitacions administratives, per via electrònica, que permet aquest conveni són les tramitacions de llicències d’obres, cèdules d’habitabilitat, l’accés al testament vital, la recepta electrònica o l’accés a l’historial clínic dels pacients.

L’acord també preveu la difusió de les iniciatives i solucions de certificació digital en les àrees de mutu interès. La Generalitat impulsarà l’ús de la transmissió d’informació electrònica i dels certificats digitals de Firmaprofesional entre els professionals i els col·legis. De la seva banda,  Firmaprofesional difondrà que el seu certificat digital serveix per a accedir als serveis telemàtics de la Generalitat i la conveniència que els professionals s’adhereixin al sistema.

Aquest acord marc suposa la col·laboració de totes dues entitats en projectes i iniciatives conjuntes tant d’àmbit nacional com internacional, així com la cooperació en el disseny de serveis electrònics pels ciutadans liderats per la Generalitat. Al mateix temps, es preveu la constitució d’una Comissió Mixta de signatures professionals integrada, a més de la Generalitat i Firmaprofesional, pels representants dels col·legis professionals, per a impulsar l’ús dels serveis telemàtics entre professionals, ciutadans i administració pública.

Barcelona, 22 de gener de 2003

1  

Imatges

Fotografia (Ruben Moreno)

Fotografia (Ruben Moreno) 221