1. Assegura que l’estabilitat política, la seguretat jurídica i la col·laboració público-privada són tres elements clau “per fer-ho possible”
  2. Posa l’ICF i Avalis a disposició de les empreses per finançar projectes estratègics
La consellera Alicia Romero durant el seu parlament
La consellera Romero durant la cloenda del Fòrum empresarial de s'Agaró 2024
{"name":"2024/10/02/12/38/3604f4a1-bb22-4c79-97ad-029901c20352.JPG","author":"Departament Economia i Finances","type":"0","location":"0","weight":3524888}

La consellera d’Economia i Finances de la Generalitat, Alícia Romero, ha assegurat avui que una de les prioritats del Govern és “recuperar el lideratge econòmic de Catalunya”. Un lideratge que, segons ha recordat, es va perdre l’any 2018 “per diferents motius” a favor de Madrid, i “ara que l’economia va bé, Catalunya té moltes potencialitats per fer-ho possible”. Romero ha fet questes declaracions aquest divendres en l’acte de cloendadel Fòrum empresarial de s'Agaró 2024, per una economia més flexible, organitzat per Prensa Ibérica.

La màxima responsable de les finances del Govern català ha apuntat tres elements clau. En primer lloc, l’estabilitat política, perquè “la incertesa fuig o és mala amiga de l’economia” ha alertat. Per a Romero, aquesta estabilitat, ha d’anar acompanyada d’un segon element, com és la seguretat jurídica. En aquest sentit, ha reconegut que si bé cal reduir la burocràcia per simplificar i facilitar els tràmits a les empreses, aquesta també és necessària “per regular els desequilibris que genera la pròpia societat i la pròpia economia”.

I, finalment, la col·laboració público-privada: “No recuperarem el lideratge econòmic si no ho fem des de l’àmbit públic, treballant conjuntament amb el sector econòmic”. Una col·laboració que ha qualificat “d’imprescindible” perquè ha de servir per “generar una prosperitat compartida, que arribi a tothom, que ningú es quedi enrere i que puguem fer un país més competitiu, més resilient, però també amb més qualitat de vida per a tothom”, ha subratllat.

Durant la seva intervenció, la consellera ha recordat als empresaris assistents a l’acte que la Generalitat posa a la seva disposició l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis de Catalunya SGR, dos organismes “molt potents” que han d’”ajudar a finançar projectes estratègics de la Generalitat, però també de les empreses”, que tenen més dificultats per accedir a finançament privat. Al seu parer, cal “alinear” tots aquests instruments amb les potencialitats del sector empresarial per assolir “el lideratge que Catalunya mereix recuperar”.

“El talent és el que fa moure les empreses”

Amb tot, “és el talent el que fa moure les empreses”, ha advertit Romero, que ha assegurat que per atraure inversions a Catalunya i perquè l’economia creixi, “cal apostar pel talent”. “Això vol dir apostar pel coneixement, per les universitats i els centres de recerca”, ha remarcat. Amb relació a això, ha explicat que cal “ajudar i empènyer d’una manera molt clara a què tot aquest coneixement que generem, i que localitzem al territori, el valoritzem” perquè, segons ha dit, ha de servir per “resoldre els problemes que tenim com a societat”.

2  

Imatges

La consellera Romero durant la cloenda del Fòrum empresarial de s'Agaró 2024

La consellera Romero durant la cloenda del Fòrum empresarial de s'Agaró 2024 3524888

La consellera Romero durant la cloenda del Fòrum empresarial de s'Agaró 2024

La consellera Romero durant la cloenda del Fòrum empresarial de s'Agaró 2024 3844617

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 57445