Aquest divendres, 4 d’octubre, s’estrena als cinemes 'Yves', en versió original subtitulada en català. D’altra banda, aquesta setmana han començat les projeccions del Doc del Mes d’octubre, 'El que em queda de tu', també en versió original subtitulada en català. La subtitulació d’aquests títols té el suport de Política Lingüística. Durant l’any 2024 s’han doblat o subtitulat en català 58 llargmetratges amb el suport de Política Lingüística.

Yves

El Jérem és un raper fracassat que s’instal·la a casa de l’àvia per enregistrar un disc. Casualment, això el du a conèixer una investigadora d’una empresa tecnològica emergent, que el convenç que provi una sofisticada nevera amb intel·ligència artificial de sèrie i connexió al núvol. Suposadament, l’electrodomèstic (anomenat Yves) li ha de fer la vida més fàcil. Però a poc a poc, el Jérem hi establirà un vincle personal cada cop més intens, fins el punt que l’aparell acabarà esdevenint el seu mànager, el convertirà en una estrella del rap i, finalment, s’enamorarà de la mateixa dona que ell.

Olpama Films informa de la distribució d’aquesta comèdia francesa a les sales següents:

  1. Cinema Maldà (Barcelona)
  2. Cinemes Girona (Barcelona)
  3. ScreenBox Funatic (Lleida)

El que em queda de tu

El cicle 'Documental del Mes' ha programat per a l’octubre 'El que em queda de tu', que s’exhibirà en format híbrid. De forma presencial, es projectarà a 36 sales de Catalunya, 1 de les Illes Balears i 6 del País Valencià, i en línia, a 4 sales virtuals a Catalunya.

Un grup d’homes i dones danesos, tots ells ancians de vuitanta i noranta anys, i alguns fins i tot centenaris, parlen amb franquesa i eloqüència sobre l'amor, la soledat, el dol, la vida i la mort. A través d'entrevistes sinceres i reveladores, comparteixen el seus pensaments sobre les seves parelles, la desolació de d’haver-les perdut i les formes en què la vida continua.

Docs del Mes és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona, el DocsBarcelona, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programin cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

  1. Tràiler d’'Yves'
  2. Sales de projecció d’'Yves'
  3. Tràiler d’'El que em queda de tu'
  4. Sales de projecció d’'El que em queda de tu'
  5. Consulteu la cartellera de Cinema en català.


1  

Imatges

Cartells d''Yves' i 'El que em queda de tu'

Cartells d''Yves' i 'El que em queda de tu' 236232