1. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha inaugurat la cinquena edició de la Cimera Fam Zero, coorganitzadapel Departament i la Xarxa de Regions Unides (ORU Fogar)
  2. “Volem que l’agroalimentari continuï sent el primer sector del país. Per això, caldrà que tots sumem en el projecte a fi de produir i, a més, fer-ho de manera sostenible, que és garantia de futur. Serà clau si volem aconseguir produir més amb menys, però sobretot amb garanties per erradicar la fam al món”, ha dit Ordeig

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha manifestat durant la inauguració de la V Cimera Fam Zero la voluntat del Govern i el compromís del Departament de treballar per garantir la disponibilitat d’aliments i fer-ho amb responsabilitat i sota criteris de sostenibilitat.

El conseller Ordeig durant la inauguració de la cimera Fam Zero.
El conseller Ordeig durant la inauguració de la cimera Fam Zero.
{"name":"2024/10/02/16/56/84811d5c-5e6a-4247-9ee8-1a195ac09d27.jpg","author":"DARPA","type":"0","location":"0","weight":118452}

“És imprescindible impulsar la nova Llei de la cadena alimentària i avançar sota criteris de sostenibilitat per fer possible que almenys el 50% dels aliments que comprem per mitjà de l’Administració pública siguin de proximitat. És una de les millors maneres de garantir la disponibilitat d’aliments de qualitat i segurs”, ha exposat el conseller.

En aquest sentit, ha anunciat que durant les properes setmanes es convocaran els ajuts del Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya, dotats amb 18,5 milions, que tenen l’objectiu d’avançar cap a un nou sistema alimentari més sostenible, segur, just, cohesionat, resilient, saludable i d’accés universal.

El titular del Departament ha afirmat que el full de ruta de la seva acció de govern s’articularà prenent com a base “criteris de sostenibilitat, de bona gestió i modernització dels regadius, d’eficiència tècnica i, sobretot, fent transferència tecnològica”.

“Volem que l’agroalimentari continuï sent el primer sector del país. Per a això, caldrà que tots sumem en el projecte a fi de produir i, a més, fer-ho de manera sostenible, que és garantia de futur. Serà clau si volem aconseguir produir més amb menys, però sobretot amb garanties per erradicar la fam al món”, ha conclòs el conseller Òscar Ordeig.

Una cimera de referència

La Cimera Fam Zero, coorganitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Xarxa de Regions Unides (ORU Fogar), se celebrarà fins al proper 4 d’octubre amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada de les regions i altres actors destacats del sector agroalimentari per abordar a Barcelona com erradicar la fam al món i contribuir a la sobirania alimentària. La cimera s’adreça als governs regionals i locals, les administracions públiques i institucions adscrites, les empreses i entitats del sector alimentari i agrícola, les empreses i entitats d’altres sectors, i les universitats i els centres de recerca.

La trobada acull conferències i taules rodones d’alt nivell, que reuniran governadors, experts i actors de l’àmbit dels sistemes alimentaris al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona. L’esdeveniment se centra en tres eixos clau: el canvi climàtic i l’agricultura, la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, i la cultura gastronòmica i culinària.

3  

Imatges

El conseller Ordeig durant la inauguració de la cimera Fam Zero.

El conseller Ordeig durant la inauguració de la cimera Fam Zero. 118452

Inici de la cimera Fam Zero.

Inici de la cimera Fam Zero. 203987

El conseller Ordeig durant la inauguració de la cimera Fam Zero.

El conseller Ordeig durant la inauguració de la cimera Fam Zero. 112941