1. Es pot visitar del 3 al 13 d’octubre al Miramar – Centre Cultural de Sitges
  2. La consellera Niubó el visitarà el divendres 4 d’octubre per la tarda
  3. L’experiència compta amb un nou recorregut i una sala per a esdeveniments a demanda per part dels assistents professionals al Festival
  4. Més de 1.000 alumnes estan a càrrec del disseny i l’execució del projecte
  5. Creix la participació de centres, fins a 28 d’ensenyaments artístics i 24 d’FP
Rodatge Maleït{"name":"2024/10/03/13/06/fcd605f1-451e-4ac0-9f67-446aa785bb5a.jpeg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":342858}


El Rodatge Maleït arriba a la seva segona edició. El passatge del terror organitzat per més de 1.000 estudiants d’ensenyaments artístics i formació professional de centres catalans es podrà visitar des d’avui fins al 13 d’octubre al Miramar – Centre Cultural de Sitges, en el marc de la 57ena edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, el visitarà demà per la tarda.


Després de l’èxit de la primera edició, que va aplegar més de 16.000 visitants, enguany la temàtica del passatge del terror continua on es va quedar l’any passat: la pel·lícula que s’estava rodant a l’antic estudi cinematogràfic abandonat ja està acabada, i els espectadors l’han d’anar a veure, però mentre s’encaminen a la sala de projecció tindran diverses sorpreses i espants.


Per tant, el Rodatge Maleït compta amb nous continguts, ja que la pel·lícula al voltant de la qual gira l’argument existeix de veritat, i es pot visionar. El recorregut també és nou i, com a aspecte destacable, també implica espais exteriors, ja que s’ha peatonalitzat un carrer que acollirà part de l’espectacle. També és novetat d’enguany la preparació d’una sala per a esdeveniments de realitat virtual amb grups de professionals que visitin el Festival de Sitges i que ho sol·licitin. És remarcable que, a diferència de l’any passat, el Miramar – Centre Cultural forma part dels espais del festival, per la qual cosa el Rodatge Maleït estarà encara més proper al públic i professionals assistents.


Més centres participants


S’ha assolit també la participació de més centres: s’ha arribat a 28 escoles d’ensenyaments artístics (17 escoles d’art i 11 d’arts escèniques) i a 24 instituts d’FP implicats, amb alumnat de fins a 45 cicles formatius diferents. S’ha editat un fulletó que els recull.


Com l’any passat, els estudiants han participat de tota la gestió del projecte, amb l’ajut d’una empresa de disseny i la supervisió de la Direcció General de Formació Professional. Així, per exemple, els alumnes dels diferents ensenyaments s’han encarregat de la construcció dels escenaris (estructures, attrezzo, elements decoratius...), la producció d’efectes especials i la construcció de ninots animats, la retolació, els audiovisuals, la il·luminació i sonorització de l’espai, la imatge gràfica, el màrqueting i la comunicació del projecte. A més, els propis alumnes d’arts escèniques són els actors que donen vida al ‘Rodatge maleït’; els seus companys de maquillatge i perruqueria els caracteritzaran cada dia que duri el projecte, i duran el vestuari que han dissenyat els alumnes del cicle formatiu d’estilisme.


Els centres educatius i grups interessats en gaudir d'aquesta experiència poden fer les seves reserves prèviament mitjançant un missatge de WhatsApp al telèfon 600004326. Hi haurà passis de matí (de 10h a 14h) i de tarda (de 15:30h a 19:30h).


L’FP Fantàstica arriba a la quarta edició


En paral·lel, s’arriba a la quarta edició de l’FP Fantàstica, l’exhibició d’activitats a càrrec d’alumnat d’FP en conveni amb el Festival de Sitges i a través del programa Catskills. Les més destacades i relacionades amb l’àmbit del festival són les de maquillatge: caracteritzacions zombi gratuïtes al públic visitant al festival i tallers d’automaquillatge infantil. A més, s’han dissenyat i imprès llibrets infantils per pintar, tres “photocalls” i diversos premis per a concursos mitjançant impressió 3D; s’han decorat diversos espais, creat vídeojocs per a màquines ‘arcade’ i hi haurà sessions de DJ i serveis de fotografia i vídeo per documentar aquestes activitats paral·leles a càrrec de l’alumnat i professorat dels ensenyaments professionalitzadors.


3 d’octubre de 2024

1  

Imatges

Rodatge Maleït

Rodatge Maleït 401621