1. El nou equipament, annex a l'Hospital de Mollet, acull un aulari, una biblioteca, un laboratori de simulació i un auditori amb 300 places
La consellera Pané, aquesta tarda a les noves instal·lacions.{"name":"2024/10/03/19/14/2b14887c-f3ed-4e35-b626-df5451347c8f.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":3335526}

La consellera de Salut, Olga Pané i Mena, acompanyada de la consellera de Recerca i Universitats, Núria Montserrat i Pulido, ha inaugurat aquesta tarda el nou edifici docent de la Fundació Sanitària Mollet, construït al costat de l’Hospital de Mollet. El nou equipament, de 5 mil metres quadrats, donarà servei a la ciutadania del Baix Vallès i permetrà la formació interna i externa dels professionals de l’hospital. Han acompanyat a les conselleres l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio, i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia.

“El Campus Fundació és una magnífica instal·lació que reflecteix la il·lusió de la fundació, de la ciutat de Mollet i dels mons de la salut i de la universitat per fer realitat un projecte molt ambiciós –ha assenyalat la consellera Pané-. Una mostra més de la voluntat de la Fundació Sanitària Mollet d’apostar per la proximitat assistencial, formativa i mediambiental”. També ha reconegut el posicionament de l’Hospital de Mollet com a hospital sostenible i ha destacat la importància de la formació dels professionals i els vincles amb les institucions universitàries. “Amb aquest nou campus hi guanyem tots: Mollet, la universitat, el sistema de salut i els ciutadans del territori”, ha destacat.

La nova instal·lació, Campus Fundació, es troba situada al costat de l’Hospital de Mollet, de tal manera que s’han generat uns espais comuns, de fàcil circulació, que constitueixen un petit campus docent. L’edifici inclou un aulari per a activitats de formació i docència. Ara mateix, acull el Centre pel Desenvolupament de la Salut Planetària, una iniciativa conjunta amb ISGlobal per esdevenir Centres Sostenibles de referènciai desplegar polítiques vinculades amb la Salut planetària al territori. També alberga la Càtedra de Salut Espiritual i Humanització, a través d’un acord signat el setembre entre la Universitat de Barcelona i la Fundació Sanitària Mollet.

El mateix edifici integra una biblioteca –amb entrada directa des de l’exterior- per a professional i estudiants i de lliure accés per a la ciutadania; un laboratori de simulació per a l'aprenentatge curricular i la transferència de coneixement; i un auditori amb 300 places adaptat per a l'activitat acadèmica i les arts escèniques, al servei de la comunitat.

També acull espais administratius de la Fundació Sanitària Mollet que abans estaven a l’Hospital de Mollet. D’aquesta manera, s’han alliberat un total de 1.500 metres quadrats de l’Hospital que abans tenien usos administratius i passaran a tenir usos assistencials. S’hi instal·laran 16 noves consultes i un hospital de dia mèdic per a malalties prevalents. Es preveu que aquests nous espais assistencials estiguin disponibles el setembre de 2025.

2  

Imatges

La consellera Pané, aquesta tarda a les noves instal·lacions.

La consellera Pané, aquesta tarda a les noves instal·lacions. 3335526

Les conselleres de Recerca i Universitats i de Salut amb els representants institucionals.

Les conselleres de Recerca i Universitats i de Salut amb els representants institucionals. 4348777