1. Les proves són descentralitzades i es faran a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona
  2. Un total de 446 persones treballadores de la Generalitat vetllaran pel bon desenvolupament de les proves en 167 aules
  3. Els opositors que aconsegueixin la plaça prendran possessió el maig de l’any vinent i faran un curs obligatori que també reforçarà els valors del servei públic
  4. La convocatòria inclou, per primer cop, un 15% de places addicionals per cobrir futures vacants

Un total de 5.409 persones estan convocades demà dissabte, 5 d’octubre, a la prova de la fase d’oposició del procés selectiu de l’escala administrativa del cos administratiu de la Generalitat de Catalunya. Aquests aspirants opten a les 598 places (329 per al torn de lliure accés i 269 per al torn de promoció interna) convocades per la Direcció General de Funció Pública. Les proves es faran de forma descentralitzada: 3.658 persones s’examinaran a Barcelona; 494 ho faran a Girona; 586 a Lleida; i 671, a Tarragona. En el cas de Barcelona, els exàmens es faran a les facultats de Dret i Economia de la Universitat de Barcelona i al Districte Administratiu. La resta de seus seran la Universitat de Lleida, la de Girona i a la Rovira i Virgili, a Tarragona.

Les proves, que comencen a les 9.30 h del matí, consten de dues parts: un primer exercici, tipus test de coneixements, i un segon exercici, consistent en un supòsit pràctic, també tipus test. És previst que acabin cap a les 14.00 en el cas de les persones que no requereixen adaptació de temps, i cap a les 17.00 en el cas que ho hagin acreditat i necessitin adaptació horària.

Aquesta és la primera convocatòria ordinària posterior als processos d’estabilització que ja s’han dut a terme amb l’objectiu de reduir la temporalitat a l’administració de la Generalitat. En els pròxims mesos es preveu fer les proves de les més de 3.000 places convocades durant el 2024 derivades de les ofertes públiques que estan vigents. Les primeres, el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre pel que fa al cos superior d’administració (662 places).

Les proves es duran a terme en 167 aules de diferents universitats —la de Barcelona, la de Lleida, la de Girona i la Rovira i Virgili a Tarragona— i al Districte Administratiu i un total de 446 persones treballadores de la Generalitat vetllaran pel seu bon desenvolupament.

Les oposicions de demà tenen com a principal novetat, a banda de ser les primeres ordinàries en deu anys, que introdueixen de forma progressiva una aproximació a l’actual model de proves selectives de l’Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO) i, per tant, seran més àgils, tipus test i amb temaris més ajustats als perfils. D’altra banda, es farà un curs obligatori posterior a l’adquisició de la condició de personal funcionari de carrera, fita que es preveu pel maig de l’any 2025. Aquest curs respon a l’objectiu del Govern de millorar els serveis públics i de garantir que els nous funcionaris, a més de tenir els coneixements acreditats, disposen de les habilitats i competències adequades per al desenvolupament de les seves funcions. Així mateix, en el curs es reforçaran els continguts de caràcter transversal posant especial èmfasi en l’organització institucional i en els valors de servei públic.

Per altra banda, aquesta convocatòria aplica la mesura prevista a la Llei 8/2023 de 12 de maig, que consisteix a incloure un percentatge addicional de places addicionals per a la cobertura, per part de persones aspirants aprovades sense plaça, de futures vacants i així optimitzar la convocatòria i agilitzar la incorporació dels professionals. En aquesta convocatòria es preveu un 15% (90 places).

En aquests moments, la taxa de temporalitat del personal estructural de la Generalitat se situa en el 7,25%, per sota del límit legal establert del 8%.


Convocatòria per a mitjans:

Els mitjans que vulguin gravar imatges de l’inici de les proves podran fer-ho a les adreces següents:

  1. Barcelona: Universitat de Barcelona, Facultat de Dret (av. Diagonal 684. Edifici Tomàs i Valiente).
  2. Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, Escoles ETSE i ESTEQ (av. Països Catalans, 26 Edifici E1).
  3. Lleida: Universitat de Lleida. Edifici Polivalent 1 (c. de Jaume II, 71).
  4. Girona: Universitat de Girona. Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (c. de la Universitat de Girona, 10, Campus Montilivi).

Important: Els mitjans hauran de ser en aquestes adreces a les 9.10 h de demà dissabte perquè se’ls acompanyi a una de les aules on es podrà fer el mut. Recordem que no està permès gravar imatges dels passadissos i que, per tant, les càmeres i els equips de filmació han d’estar apagats en els trajectes tant d’anada cap a l’aula com de tornada.

La secretària d’Administració i Funció Pública del Departament de la Presidència, Alícia Corral Sola, atendrà els mitjans que ho desitgin a les 10.30 hores al campus de la Facultat de Dret de la UB. No hi haurà declaracions a la resta de seus.