Drets Socials

Primera pedra de la nova residència de l'associació AREMI, a Lleida

El Departament de Benestar i Família aporta 390.000 euros a aquest projecte

query_builder   24 gener 2003 19:14

event_note Nota de premsa

Primera pedra de la nova residència de l'associació AREMI, a Lleida

El Departament de Benestar i Família aporta 390.000 euros a aquest projecte

El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, acompanyat de la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha posat la primera pedra de la residència per a disminuïts que construeix l’Associació AREMI a Lleida. El Departament de Benestar i Família ha aportat 390.000 € a aquest projecte que permetrà donar assistència a 30 persones amb disminució física motòrica.

Lleida, 25 de gener de 2003

El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, acompanyat per la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, i l’alcalde de Lleida, Antoni Siurana, ha posat la primera pedra de la nova residència per a disminuïts físics que construeix l’Associació de Rehabilitació AREMI a Lleida. AREMI es va crear l’any 1976 per iniciativa de pares de nens afectats de paràlisi cerebral i altres minusvàlues físiques motòriques. Disposa actualment d’un Centre d’Educació Especial, una residència i un Centre Ocupacional.

La residència d’AREMI és un servei d’acolliment residencial de caràcter temporal o permanent que té per objecte facilitar als seus usuaris una atenció global substitutòria de la llar. Atén nois i noies que no es poden desplaçar diàriament al seu domicili habitual, que no tenen família, o bé no disposen de les condicions sociofamiliars i assistencials adequades.

L’actual residència es troba situada a l’Avinguda de Navarra, en una casa de dues plantes completament adaptada, amb ascensor i rampes d’accés directe. La capacitat actual és de 10 places, sense possibilitat física d’ampliació. Atesa la demanda de noves places, AREMI s’ha plantejat posar en funcionament una nova residència amb 60 places per a persones amb disminució física motòrica.

Inauguració de l’exposició del 50è aniversari de la Llar del Sord i de la residència Myces 

La consellera Irene Rigau ha inaugurat, avui dissabte, l’exposició sobre la història de la Llar del Sord de Lleida, amb motiu del 50è aniversari d’aquesta associació. En el curs de l’acte, que comptarà també amb l’assistència de l’alcalde de Lleida, Antoni Siurana, es farà un homenatge als socis més antics de l’associació.

Les activitats de la Llar del Sord són moltes i diverses, entre els quals hi ha l’organització anual d’un concurs de pintura ràpida, les jornades que s’organitzen dins del marc de Minusval o la constitució d’un club esportiu de sords amb finalitat de potenciar l’esport dins del col·lectiu.

Cal destacar la lluita de l’associació pel coneixement del llenguatge dels signes, fet pel qual s’ha impulsat la publicació del “Diccionari temàtic bàsic en llengua de signes catalana de ponent”.

La consellera també ha inaugurat el Centre Gerontològic Myces de Lleida. Aquesta nova residència privada per a gent gran compta amb serveis de residència assistida (40 places), llar residència (55 places) i centre de dia (25 places).

Nova seu del Departament a  Lleida

A les dotze del migdia es celebrarà l’acte d’inauguració de la nova Delegació territorial del Departament de Benestar i Família a Lleida, que estarà presidit per la consellera Irene Rigau.

La nova seu i la oficina de Benestar i Família permetran oferir un millor servei als ciutadans de les comarques de Lleida i de la ciutat en particular.