Drets Socials

La consellera de Benestar i Família presenta nous projectes d'equipaments socials a les Terres de l'Ebre

Inversió de 3,4 milions d'euros per a la gent gran i en serveis d'atenció als ciutadans

query_builder   7 maig 2003 18:09

event_note Nota de premsa

La consellera de Benestar i Família presenta nous projectes d'equipaments socials a les Terres de l'Ebre

Inversió de 3,4 milions d'euros per a la gent gran i en serveis d'atenció als ciutadans

·La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha presentat els nous projectes d’equipaments socials per a gent gran a Jesús-Tortosa, Móra la Nova i Sant Carles de la Ràpita, i els projectes de construcció d’una Oficina de Benestar i Família i d’un Hotel d’Entitats a Móra d’Ebre i Sant Carles de la Ràpita, respectivament. El conjunt d’aquests projectes, d’execució immediata, comporta una inversió de més de 2,8 milions d’euros.·La consellera ha inaugurat també la residència municipal i centre de dia per a gent gran d’Ulldecona i ha visitat el Casal municipal per a gent gran de Móra d’Ebre. El Departament ha aportat 600.000 euros a aquests dos equipaments.

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha presentat sis projectes de construcció d’equipaments socials a les Terres de l’Ebre. Els projectes són els següents: un Casal de gent gran a Tortosa-Jesús, un Casal de gent gran i una Oficina de Benestar i Família a Móra d’Ebre, una Residència per a gent gran a Móra la Nova i un Casal per a gent gran i un Hotel d’Entitats a Sant Carles de la Ràpita.

ULLDECONA

La consellera Irene Rigau ha inaugurat a Ulldecona un nou equipament municipal per a gent gran que inclou una residència de 42 places i un centre de dia de 18 places. Per a la realització d’aquest projecte, el Departament de Benestar i Família ha donat suport per a les obres de reconversió dels antics habitatges tutelats en residència amb una aportació de 570.961,49 €. Així mateix, conveniarà 27 places col·laboradores de residència i les 18 del centre de dia..

La residència de gent gran d’Ulldecona és un centre assistit per a persones amb dependència que fomenta la vida comunitària i la integració social. Aquesta residència és propietat de l’Ajuntament d’Ulldecona i serà gestionada per Onada Serveis.

Disposa de 20 habitacions dobles i 2 d’individuals, totes elles exteriors i amb finestres, proveïdes de llits articulats, 6 dels quals són elèctrics, connexió per a televisió, mobiliari adaptat i totes les mesures de seguretat exigides per l’ICASS.

Gaudirà dels serveis d’infermeria i mèdic, serveis d’animació sociocultural, rehabilitació, treball social.  El personal previst per al seu correcte funcionament és: 1 metge; 1 infermera; 10-12 gerocultors; 1 cuiner; 1 fisioterapeuta; 1 psicòloga i animadora sociocultural; servei de neteja; administratius; direcció

La Residència, inaugurada el 7 de maig, estarà oberta per a la visita fins al dia 11 de maig (jornades de “portes obertes”).

SANT CARLES DE LA RÀPITA

La consellera Irene Rigau també ha procedit a l’enderrocament simbòlic d’una paret per iniciar les obres de remodelació i adequació de locals de la Casa del Mar de Sant Carles de la Ràpita per a Casal de gent gran i Hotel d’Entitats. Aquestes obres tenen un pressupost de 549.274 euros i començaran abans de final de maig, amb un termini d’execució de 3,5 mesos.

TORTOSA

A l’entitat municipal descentralitzada de Jesús, la consellera Irene Rigau ha presentat el projecte de creació d’un centre socio-cultural que disposarà d’un casal de gent gran que s’instal·larà a la planta baixa del Col·legi de la Immaculada. El Casal disposarà d’una sala de psicomotricitat, vestuaris, sala de perruqueria, dos despatxos i una sala menjador polivalent amb bar.

Es farà així mateix una intervenció estructural sobre l’edifici del Col·legi de la Immaculada (reconstrucció i tancament amb vidre del claustre, adequació del sanejament de l’edifici, etc.) La inversió prevista és de 931.018 euros, en col·laboració amb els departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques.

MÓRA D’EBRE

Per la tarda, la consellera Irene Rigau ha visitat el Casal per a gent gran municipal de Móra d’Ebre i l’emplaçament de la futura Oficina de Benestar i Família d’aquesta població. El Departament va donar suport per a l’equipament i mobiliari del casal l’any 2002 per un import de 30.050€ mitjançant subvenció directa.

Les obres de construcció de l’Oficina de Benestar i Família a Mora d’Ebre suposen una inversió de 121.243 €.i estaran acabades aquest estiu.

MÓRA LA NOVA

Posteriorment, la consellera Irene Rigau ha presentat el projecte per a l’adequació d’un edifici a Móra la Nova per la creació d’una residència i un centre de serveis.

La residència tindrà una capacitat de fins a 30 places per a persones grans amb dependències funcionals, disposades en 24 dormitoris individuals amb bany compartit i 3 dormitoris dobles. Es preveu que el cost de la inversió serà de 1.202.024 €. Les obres, que ja estan adjudicades, començaran el segon trimestre de 2003 i finalitzar-les el segon semestre de 2004.

`