1. El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí la cinquena edició del BNEW

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest matí que el Govern vol “afavorir la generació de prosperitat, per poder finançar polítiques de justícia social”. Ha fet notar que aquesta prosperitat “volem que sigui compartida”, de manera que “no deixi ningú enrere” i permeti oferir “serveis públics de qualitat”.

El president, durant la seva intervenció en l'acte inaugural (fotografies: Rubén Moreno)
El president, durant la seva intervenció en l'acte inaugural (fotografies: Rubén Moreno)
{"name":"2024/10/07/12/14/333530c6-9ad7-44bf-99fa-3ea9e3bc5ec3.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":1386915}

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte d’inauguració de la cinquena edició del Barcelona New Economy Week (BNEW), cita de referència de la nova economia que organitza el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). A l’acte també han assistit el ministre d’Indústria i Turisme Jordi Hereu; el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, i el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, entre d’altres.

Durant la seva intervenció, Salvador Illa ha assenyalat que la creació de prosperitat “vol dir, bàsicament, tres coses: aigua, energia i infraestructures”, i ha posat en relleu la importància de “garantir infraestructures hídriques, en un context de sequera; apostar per les energies renovables de forma decidida i tenir unes infraestructures que ens connectin al món”. “El meu Govern també assumeix el compromís de fer-ho amb els màxims estàndards de rigor i de preservació del medi ambient”, ha afegit.

El cap del Govern també ha insistit en el seu compromís de “fer les coses amb actitud de col·laboració, d'escoltar les raons dels altres, i d'explicar les teves pròpies raons”. Però ha advertit “que ningú es confongui, tenim clara quina és la nostra feina: defensar els interessos de Catalunya”.

El president Illa ha tancat la seva intervenció apostant per fer aquestes polítiques en el marc d’Europa. En aquest sentit, ha recordat que avui, 7 d’octubre, “just fa un any, es va produir un atemptat terrible de Hamàs, que vam condemnar i que seguim condemnant, i que ha donat peu a un any de devastació a Orient Mitjà”. Ha afirmat que “Europa ha de tenir una veu, en aquest sentit, clara i nítida”, i ha subratllat que “el camí és la federalització, l'enfortiment de la Unió d'Europa, de fer-ho junts, i això requereix capacitat d'acord, capacitat de diàleg, explicar-se i escoltar”.

3  

Imatges

Intervenció BNEW

Intervenció BNEW 1386915

Intervenció BNEW 2

Intervenció BNEW 2 2257418

Intervenció BNEW 3

Intervenció BNEW 3 2408514