Drets Socials

La consellera de Benestar i Família inaugura la residència per a Gent Gran 'Ferrer i Sallés' a Sant Sadurní d'Anoia

La Generalitat inverteix 507.000 euros en les obres de remodel·lació

query_builder   25 abril 2003 16:30

event_note Nota de premsa

La consellera de Benestar i Família inaugura la residència per a Gent Gran 'Ferrer i Sallés' a Sant Sadurní d'Anoia

La Generalitat inverteix 507.000 euros en les obres de remodel·lació

La consellera del Departament de Benestar i Família, Irene Rigau, acompanyada de l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Joan Amat, ha inaugurat avui la nova residència assistida i centre de dia per a la gent gran de Sant Sadurní d’Anoia. La Generalitat hi ha invertit 507.856 € en les obres de remodel·lació.

Barcelona, 25 d’abril de 2003

La residència assistida i centre de dia Ferrer i Sallés està construïda en els terrenys cedits al municipi pel mecenes Josep Ferrer i Sallés l’any 1875. L’edifici va ser construït a principis del segle passat i, per adequar-lo a les necessitats actuals així com per ampliar-ne les places, s’han dut a terme obres de condicionament i millora que han estat finançades, en part, pel departament de Benestar i Família que ha col·laborat amb 507 mil euros i que s’han destinat a mobiliari i a la construcció de la passarel·la que uneix els dos edificis de que consta la residència.

La nova residència assistida tindrà ara una capacitat per a 75 residents (46 fins ara), ja que la ampliació ha suposat la creació de 29 noves places residencials i 15 de centre de dia. La superfície total construïda es de prop de 1.400 m2, dividida en dos pisos i un sotacobert i la casa dels avis té una superfície de prop de 2.100 m2.

EI Departament de Benestar i Família té com a prioritat l’atenció a les persones grans en el triple vessant de suport a les famílies, la potenciació de l’atenció domiciliària i centres de dia, i la creació de places residencials. Per a la legislatura 1999-2003, el Departament s’ha fixat com a objectiu crear set mil noves places públiques d’atenció per a gent gran i avançar cap a un reequilibri del territori.

El Departament va endegar l’any 1999 l’actuació per crear en quatre anys aquestes 7.000 noves places públiques en residències per a gent gran. L’actuació s’està duent a terme mitjançant la posada en marxa d’equipaments nous de la Generalitat, a través de subvencions a la inversió en equipaments d’entitats sense afany de lucre o bé amb l’increment de la contractació de places residencials privades per a utilització pública.