DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA

Christopher Daniel Person, director general de la Casa de la Generalitat a Perpinyà

Nascut a Cervera l’any 1992

Màster en Sociolingüística per la Universitat Sorbonne de París i grau en Llengües Estrangeres Aplicades per la Universitat Jean-Moulin Lyon III.

Ha exercit com a cap de Màrqueting de Continguts i especialista en SEO a les empreses Carigami, Camperdays i Floyt des de juny de 2021. Entre agost de 2021 i setembre de 2023, va ser Operations Manager d'ERTL-Yang a París, Madrid i Lisboa.

És especialista en anàlisi de dades i màrqueting digital i ha estat responsable de la gestió de campanyes de màrqueting polític al PSC de Cervera.

Pel que fa a les competències lingüístiques, parla fluidament català, anglès, francès i espanyol, a més de tenir coneixements avançats de rus, portuguès, italià i alemany.


DEPARTAMENT DE TERRITORI, HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Josep Maria Serena, director general d’Energia

Nascut a Barcelona l’any 1953

Doctor enginyer industrial i diplomat en Enginyeria i Gestió Ambiental.

Ha estat president del Consell de Seguretat Nuclear (2018-2022). Al llarg de la seva activitat professional, ha estat president i conseller delegat d’AUMA, Consultors en Medi Ambient i Energia, així com president de la comissió de Medi Ambient del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. Ha fet de consultor del Fons Mundial per al Medi Ambient i de l'Institut Nacional de Seguretat i Salut Ocupacional (Agència Federal dels Estats Units); i del programa de la Unió Europea CETREGIO. També ha estat consultor i comissionat de Sostenibilitat i Economia Circular del Centre Tecnològic LEITAT.

Ha estat membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i de la Comissió Assessora per la Transició Ecològica de l’Economia (CAPTEE). Actualment era president de la comissió d'Energia de la patronal Cecot.

Carles Ruiz Novella, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Nascut a Barcelona l’any 1962.

Graduat en Ciència Política i de l’Administració per la UNED, també té estudis de Dret.

Ha desenvolupat la seva trajectòria política i professional en l’àmbit de l’administració local, concretament a l’Ajuntament de Viladecans des de l’any 1987, on ha exercit d’alcalde des de 2005 fins a l’actualitat. Anteriorment, també en aquest consistori, ha sigut tinent d’alcalde de Planificació Territorial i Promoció de la Ciutat (1994-2005) i tinent d’alcalde de Serveis Personals (1987). Així mateix, ha exercit de diputat provincial a la Diputació de Barcelona (2007-2011), on ha ocupat responsabilitats d’urbanisme, habitatge, cultura i turisme.

Al seu currículum també destaca la seva tasca com a president del Comitè Executiu del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, i impulsant la promoció de la societat digital i les infraestructures TIC als ajuntaments com a vicepresident del consorci Localret. Ruiz és president de la xarxa Innpulso, de Ciutats de la Ciència i la Innovació, vinculada al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Josep Lluís Armenter, director de l'Agència Catalana de l'Aigua

Nascut a Barcelona l’any 1962

Enginyer industrial especialitzat en tècniques energètiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), té una diplomatura en hidrologia subterrània, així com un Programa de Desenvolupament Directiu a IESE.

En l’àmbit professional, ha desenvolupat una llarga trajectòria en el món de la gestió de l’aigua. Ha exercit part de la seva activitat en grans empreses del sector com Mina Aigües de Terrassa o Aigües de Barcelona. En aquesta última, ha estat l’encarregat de coordinar el Pla de sequera de la companyia i ha liderat diversos càrrecs com a director de producció, gerent de zona i cap de planta.


DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Emília Andreu Almécija, directora de Serveis

Nascuda a Terrassa l’any 1969.

És diplomada en Econòmiques i llicenciada en Dret, ambdues per la Universitat de Barcelona. També compta amb postgraus en Gestió i Dret local, en Desenvolupament i Habilitats Directives i en Gestió de la innovació.

Ha treballat a l’Ajuntament de Terrassa com a directora del Servei de Polítiques d’Igualtat (2001-2007); adjunta de l’Àrea de Drets Socials (2011-2013); directora de Serveis d’Organització i Recursos Humans (2013-2016); directora de Serveis Territorials i Seguretat (2019-2020) i d’Economia i Finances (2020-2023).

A la Generalitat, ha exercit la subdirecció general tècnica del Departament d’Interior (2007-2011) i ha estat coordinadora tècnica de la Secretaria d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials (2023-2024). També va ser la gerent de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona (2016-2019).


DEPARTAMENT D’EMPRESA I TREBALL

Sandra Ruiz Peralta, directora general de Societat Digital

Nascuda a Barcelona l’any 1980.

Diplomada en Educació Social i llicenciada en Pedagogia. També té un postgrau en Pedagogia Social i Programa Executiu en Transformació Digital.

És especialista en innovació social i digital amb àmplia experiència en el disseny, l’impuls i la coordinació de programes de capacitació, inclusió social digital. La seva trajectòria professional ha estat vinculada durant més de disset anys a l’àmbit públic municipal (Ajuntament de l’Hospitalet), on ha desenvolupat diverses funcions.

Fins ara ha estat directora tècnica d’Innovació Social digital de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i s’ha especialitzat en la coordinació i gestió de projectes tecnològics i digitals destinats a millorar la vida de la ciutadania, també en àmbits dels serveis socials.


DEPARTAMENT D’IGUALTAT I FEMINISME

Sònia Guerra, presidenta de l’Institut Català de les Dones

Nascuda a Manresa l’any 1977.

Llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en Estudis de Dones per la UB. També compta amb un postgrau en Polítiques Socials i Comunitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), així com amb el Postgrau en Funció Gerencial en Serveis Socials i el Màster en Direcció Pública, ambdós d’Esade.

És autora de diferents articles, llibres i estudis sobre polítiques socials i igualtat de gènere. Ha estat investigadora de la UB i ha impartit classes a diferents títols universitaris i màsters de la UB i de la UAB sobre feminisme, polítiques socials, igualtat d'oportunitats i gestió pública.

El 2005 va iniciar la seva carrera al sector públic, coordinant el projecte transnacional Formació i capacitació política per a dones (Sant Boi de Llobregat). El 2006, ja a la Diputació de Barcelona, va crear l'Institut de Formació Política per a Dones. Finalment, el gener del 2008 va tornar a l'Ajuntament de Sant Boi com a Cap del Servei de Benestar Personal i Comunitari. Més tard va coordinar l'Àrea d'Igualtat i Drets Socials i, finalment, va exercir com a cap de l’àrea de batllia.

Guerra també ha estat diputada del Congrés dels Diputats per Barcelona durant tres legislatures. Ha estat la portaveu de Drets Socials del Grup Parlamentari Socialista i secretària primera de la Comissió del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Actualment, és secretària de l’Àrea de Polítiques Feministes del PSC i vicesecretària d’Acció Política del PSC Baix Llobregat.

Sònia Guerra compaginarà aquest càrrec amb el de secretària general del Departament d’Igualtat i Feminisme, que exerceix des del passat 19 d’agost.


Alba García Sánchez, directora executiva de l’Institut Català de les Dones

Nascuda a Barcelona l’any 1962

És llicenciada en Geografia i Història (Universitat de Barcelona) i Màster d'Estudis sobre les Dones, Màster en Polítiques d'Igualtat de Gènere, Màster en Polítiques Públiques de Seguretat i Màster de Lideratge, Comunicació i Direcció d'Organitzacions.

Ha treballat com a tècnica de gènere en diferents administracions i com a docent en màsters i postgraus. Està vinculada al Moviment Feminista català, a la Plataforma Unitària contra Violències de Gènere i és activista de Novembre Feminista. Ha estat secretària de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya des de maig de 2013 a desembre de 2020.


DEPARTAMENT D’UNIÓ EUROPEA I ACCIÓ EXTERIOR

Ester Borràs Andreu, delegada del Govern davant la Unió Europea

Nascuda a Barcelona l’any 1967.

És llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) per la Universitat de Barcelona.

Del 2021 al 2024 ha treballat a la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea com a consellera coordinadora Mertens (adjunta a l’ambaixador representant permanent adjunt), a Brussel·les. També ha estat consellera d’Afers Parlamentaris d’aquesta Representació Permanent, responsable de les relacions amb el Parlament Europeu.

Va ingressar a la carrera diplomàtica espanyola el 2002. Des d’aleshores, va ser destinada a les ambaixades d’Espanya a Angola, Bolívia, Kenya i Qatar. En la seva etapa a Nairobi (Kenya), va ser representant permanent adjunta davant d’ONU Habitat i membre del Consell Consultiu per a qüestions de gènere (AGGI) d’aquesta organització internacional.

Als serveis centrals del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió i Cooperació, va ser subdirectora general de Coherència de l’Acció Exterior. Prèviament, va treballar a les Direccions Generals de Nacions Unides i a la Secretaria General Tècnica, així com al Gabinet d’Anàlisi i Previsió –la unitat de prospectiva política i econòmica del Ministeri.

És consellera consultiva designada al CEI International Affairs de Barcelona i, a més de català i castellà, parla anglès, francès i portuguès.


DEPARTAMENT D’AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Joan Gené Albesa, director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)

Nascut a Vilabella l’any 1959.

Enginyer tècnic agrícola per l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Agrícola de Barcelona i enginyer agrònom per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida (ETSEA). També té el Programa de Direcció General de l’Escola de Negocis de la Universitat de Mondragón (MONE).

Va ser director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat (juliol de 2007-desembre 2010) i membre del consell d’administració de Mercabarna i de l’IRTA (2007-2010). De març de 2008 a gener de 2011 va ser president de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), on prèviament havia exercit de president executiu i posteriorment de president del consell d’administració. També va ser membre del comitè executiu del CIDEM, del COPCA, i d’ACC1O; vocal del consell regulador del cava, membre del Consell de Direcció de l’Agència Catalana de Consum, membre del Ple del Consorci de Comerç, Artesania i Moda i vocal del Consell de Política Industrial de Catalunya.

Des de 2014 fins a l’actualitat ha estat director-gerent del Consorci d’Inspecció i Control de cellers amb denominació d’origen de Catalunya, feina que ha compaginat amb la de responsable del projecte de plantacions de finques d’ametller per a la recuperació de terres abandonades i la incorporació de joves agricultors del grup Unió Corporació Alimentària de Reus.


Rosa Altisent Rosell, directora general d'Agricultura i Ramaderia

Nascuda a Torrelameu, l’any 1980.

Doctora enginyera agrònoma per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida, amb Postgrau en Gestió Estratègica de l’Empresa Agroalimentària i PMD (Program for Management Development) en ESADE.

La seva carrera professional ha estat vinculada a l’IRTA, on va realitzar la seva tesi doctoral. Posteriorment, l’any 2014, es va incorporar com a Gestora d’Innovació; l’any 2018 va passar a desenvolupar les funcions d’adjunta al Gestor de l’Àrea de Producció Vegetal i, des de 2021, ostentava el càrrec de Gestora de l’Àrea de Producció Vegetal. Al llarg de la seva carrera professional, ha realitzat diferents estades en universitats i centres de recerca referents del sector agrari en l’àmbit internacional, entre les quals destaquen la Universitat de Davis a Califòrnia (EUA), el centre Plant and Food Research a Nova Zelanda, i la Universitat de Copenhaguen a Dinamarca.