Drets Socials

La consellera Rigau inaugura la nova Unitat de Trastorns de Conducta de l'IAS a Salt

Onze places d'atenció especialitzada a les comarques gironines

query_builder   22 octubre 2003 19:35

event_note Nota de premsa

La consellera Rigau inaugura la nova Unitat de Trastorns de Conducta de l'IAS a Salt

Onze places d'atenció especialitzada a les comarques gironines

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, inaugura la nova Unitat de Trastorns de Conducta i visita la Llar Residència per a Malalts Mentals de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), al Parc Hospitalari Martí Julià de Salt.

Salt, 22 d’octubre de 2003

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha inaugurat a Salt la nova Unitat de Trastorns de Conducta de l’Institut d’Assistència Sanitària (IASS) al Parc Hospitalari Martí Juià. Aquesta unitat oferirà 11 places, en 7 habitacions individuals i 2 dobles, per a atendre persones amb retard mental i trastorns de conducta que no poden ser atesos en els equipaments de serveis socials (residències i llars residències).

Es tracta d’una unitat hospitalària especialitzada que disposa d’una àrea assistencial (aules taller, control d’infermeria, sala de cures i tractaments i bany assistit) i d’una àrea de dia (sala d’estar, sala de tv, menjador, sanitaris i sala de visites).

Aquestes places estaran totalment finançades per la Generalitat de Catalunya mitjançant un conveni amb l’IAS. El Departament de Benestar i Família hi aporta el 40% i el de Sanitat i Seguretat Social, el 60%.

LLAR RESIDÈNCIA PER A MALALTS MENTALS

La consellera Irene Rigau ha visitat també la Llar Residència per a Malalts Mentals de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), al Parc Hospitalari Martí Julià de Salt. Aquesta residència dóna cobertura residencial, conjuntament amb llars amb suport,  a les persones amb malaltia mental de les comarques gironines.

Aquesta residència és un dispositiu de suport al procés de rehabilitació pslcosocial de les persones amb malaltia mental, que es complementa amb la resta de dispositius sanitaris i socials, ja siguin d’atenció d’internament o diürns.