1. Les actuacions comportaran millores destacades de confortabilitat i benestar, tant per als professionals com per a la ciutadania
  2. Mentre durin les obres, s’instal·laran de manera provisional uns mòduls prefabricats al costat del CAP, per disposar de més espai

Aquesta setmana el Departament de Salut ha començat les obres de rehabilitació i millora de l’eficiència energètica al Centre d’Atenció Primària (CAP) Sant Quirze del Vallès, a la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord. Aquesta actuació s’emmarca dins del Programa d'impuls a la rehabilitació d'edificis públics (PIREP) de l’Estat.

L’obra inclou diverses actuacions per millorar l’eficiència energètica del CAP, gestionat per l’Institut Català de la Salut, com la instal·lació de captació solar fotovoltaica i l’actualització de totes les lluminàries LED, juntament amb el control d’enceses. També es duran a terme importants millores de climatització, amb la substitució de finestres, renovació i nou aïllament de les cobertes per a una millor eficiència energètica, renovació completa de la instal·lació de climatització o la instal·lació d’un nou sistema de control de clima, entre d’altres.

Mentre durin les obres, s’instal·laran de manera provisional uns mòduls prefabricats al costat del CAP, per disposar de més espai i poder acollir part de l’activitat que no es pugui fer dins del CAP. D’altra banda, s’habilitarà un espai a l’edifici del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), situat molt a prop del CAP, que permetrà ubicar-hi llocs de treball polivalents per a tasques administratives o assistencials en remot. A més, al SIAD també hi haurà dues aules d’educació sanitària per fer sessions amb la ciutadania.

Està previst que les obres durin al voltant d’un any i que es vagin desenvolupant per parts, per minimitzar al màxim possible les afectacions en l’activitat assistencial i en el funcionament del dia a dia del centre.

1  

Imatges

El CAP Sant Quirze.

El CAP Sant Quirze. 1718648