1. Amb una llarga trajectòria en les institucions comunitàries, Borràs es posa al capdavant de la seu de la Generalitat a Brussel·les
  2. Com a diplomàtica de carrera durant més de vint anys, Borràs ha exercit principalment en representació del Ministeri d’Afers Exteriors tant a Brussel·les com a l’Àfrica, l’Àsia i Llatinoamèrica
EXT
Ester Borràs Andreu, nova delegada del Govern davant la Unió Europea.
{"name":"2024/10/08/12/41/fc262c6e-3619-4698-b565-f70e879b2427.jpeg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":65448}


El Govern ha designat avui Ester Borràs Andreu (Barcelona, 1967) delegada del Govern davant la Unió Europea, amb seu a Brussel·les. Escollida per un període prorrogable de quatre anys, tindrà com a funció principal reforçar i ampliar les relacions entre el Govern de la Generalitat i les institucions europees.

La designació de Borràs coincideix amb l’inici de la nova legislatura europea després de les eleccions del 9 de juny passat, un escenari determinant per al futur del projecte europeu, en què Catalunya vol guanyar presència i influència. En aquest context, Borràs agafa el relleu d’Ignasi Centelles Santana, que va deixar el càrrec el juny.

Experiència a Brussel·les

La nova delegada és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) per la Universitat de Barcelona. Des del 2021 ha treballat a la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea com a consellera coordinadora Mertens (adjunta a l’ambaixador representant permanent adjunt), a Brussel·les. També ha estat consellera d’Afers Parlamentaris d’aquesta Representació Permanent, que és la responsable de les relacions amb el Parlament Europeu.

Borràs va ingressar a la carrera diplomàtica espanyola el 2002. Des d’aleshores, ha estat destinada a les ambaixades d’Espanya a Angola, Bolívia, Kenya i Qatar. En la seva etapa a Nairobi (Kenya), va ser representant permanent adjunta davant d’ONU-Hàbitat i membre del Grup Consultiu sobre Qüestions de Gènere (AGGI) d’aquesta organització internacional.

Als serveis centrals del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió i Cooperació, Borràs va ser subdirectora general de Coherència de l’Acció Exterior. Prèviament, va treballar en diverses direccions generals de Nacions Unides i a la Secretaria General Tècnica, així com al Gabinet d’Anàlisi i Previsió ―la unitat de prospectiva política i econòmica del Ministeri.

En la seva trajectòria, també destaca una dècada d’experiència en la multinacional nord-americana Tiempo BBDO, especialitzada en la comunicació i la publicitat.

Ester Borràs és consellera consultiva designada al CEI International Affairs de Barcelona i, a més de català i castellà, parla anglès, francès i portuguès.

Una xarxa global

Catalunya disposa actualment d’una xarxa de 21 delegacions, que donen cobertura a 72 països, inclosa tota la Unió Europea, i que es reparteixen entre Europa (11), Amèrica (5), Àfrica (3) i Àsia (2). A més de les delegacions, el Govern compta amb 60 oficines comercials, culturals, de turisme i de cooperació, amb incidència en tots els continents.