- Valora que “l’exconseller d’Educació Joan Manuel del Pozo és una personalitat amb ampli coneixement i expertesa en l’àmbit educatiu, respectada i reconeguda per la comunitat educativa i amb un tarannà dialogant que de ben segur facilitarà generar consensos en els grans reptes de l’educació de Catalunya”
- La titular d’Educació i Formació Professional ha fet la proposta a la Comissió Permanent del CEC. El consell plenari de la propera setmana ratificarà el nomenament
La consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, ha proposat el nomenament de Joan Manuel del Pozo com a president del Consell d’Educació de Catalunya (CEC). Ha estat aquesta tarda, en el marc de la Comissió Permanent del Consell d’Educació de Catalunya, que ha aplegat a les persones representants del CEC –representants de famílies, d’administració local, d’entitats educatives, de persones de reconegut prestigi i del professorat-.
Esther Niubó ha proposat com a president del CEC a Joan Manuel del Pozo per la seva vàlua, per ser “una personalitat amb ampli coneixement i expertesa en l’àmbit educatiu, respectada i reconeguda per la comunitat educativa i amb un tarannà dialogant que de ben segur facilitarà generar consensos en els grans reptes de l’educació de Catalunya”.
Un cop la consellera proposa un nom per a presidir el Consell d’Educació de Catalunya davant la Comissió Permanent, el següent pas és ratificar-ho al Ple del CEC. Això serà el proper dimarts 15 d’octubre, quan se celebrarà el consell plenari on els 75 membres del Consell decidiran si ratifiquen o no la proposta.
Trajectòria professional i acadèmica
Del Pozo (La Roda de Andalucía, 1948) és doctor en Filosofia i professor emèrit de la Universitat de Girona. Va ser conseller d’Educació i Universitats de maig a novembre de 2006, i va ser membre del Consell Escolar de Catalunya des de 2005 fins al seu nomenament com a conseller.
En l’àmbit polític, també va exercir de diputat al Congrés (1982-1996) i al Parlament (2006-2008), de tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona (1995-2006) i conseller de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (2008-2012).
La seva carrera acadèmica l’ha portat a ser vicerector de Recerca i Transferència del Coneixement (2000-2002) i Síndic (2014-2022) de la UdG.
Va ser membre cofundador i ha estat director de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’acció social, psicoeducativa i sociosanitària. La seva producció acadèmica i de traduccions s’ha concentrat a l’entorn de Ciceró i Thomas More. És autor d’assajos sobre educació i ètica urbana, entre d’altres temàtiques. També s’ha centrat, en els darrers anys, en qüestions relacionades amb la intel·ligència artificial, impartint diverses conferències i diàlegs i publicant articles.
8 d’octubre de 2024