Treball, Afers Socials i Famílies

La consellera Irene Rigau assisteix a la segona Conferència Europea de Ministres de Sanitat i Afers Socials

query_builder   7 novembre 2002 10:57

event_note Nota de premsa

La consellera Irene Rigau assisteix a la segona Conferència Europea de Ministres de Sanitat i Afers Socials

·La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, assisteix divendres, 8 de novembre, a la segona Conferència Europea de Ministres de Sanitat i Afers Socials que té lloc a Milà. Aquesta segona Conferència té com a objectiu estudiar la creació d’estàndards europeus de qualificació professional per a les persones que tenen cura de la gent gran. ·El dijous 7, la consellera prendrà part, a l’Ajuntament de Torí, en una reunió de treball sobre conciliació d’horaris laborals i familiars en l’àmbit local.

La consellera Irene Rigau, assisteix divendres a la segona Conferència Europea de Ministres de Sanitat i Afers Socials que té lloc a Milà. Aquesta segona Conferència, en la qual estan representats dinou Estats, Regions, Comunitats Autònomes i Länder,  té com a objectiu estudiar la creació d’estàndards europeus de qualificació professional per a les persones que tenen cura de la gent gran.

Europa i les Regions europees s’enfronten actualment amb el problema de la falta de persones qualificades per a atendre la gent gran. Només 3 dels 15 Estats de la Unió Europea reconeixen actualment la professió de cuidador de gent gran i compten amb una formació específica. A la resta, els cuidadors de gent gran reben una formació general amb alguna especialització en gerontologia o atenció intensiva. No hi ha un acord europeu sobre la necessitat d’una formació o especialització per a exercir la professió.

El desembre de 2001, la Comissió Europea va fixar tres objectius en l’àmbit de l’atenció a la gent gran:

·Aconseguir l’accés universal a l’atenció sanitària i a l’atenció a la gent gran

·Elevada qualitat de l’atenció

·Viabilitat financera del sistema d’atenció a la gent gran

La segona Conferència Europea de Ministres de Sanitat i Afers Socials, d’acord amb les recomanacions de l’Assemblea de les Regions d’Europa, té el propòsit de contribuir a aquests objectius mitjançant l’intercanvi de punts de vista sobre la definició de la professió (títols, graus, etc.) i sobre els estàndards bàsics (formació, currículums, reconeixement d’escoles, etc.).

Reunió de treball sobre conciliació d’horaris laborals i familiars

El dijous 7, la consellera Irene Rigau prendrà part en la reunió de treball sobre “Politiques de conciliació dels horaris de treball i dels horaris per a la família en l’àmbit local”, que tindrà lloc a l’Ajuntament de Torí. Participaran en aquesta reunió l’assessor de l’Ajuntament de Torí per al treball, la Formació, els Temps i els Horaris, Tom Dealessandri el director de la Divisió de Serveis Cívics de l’Ajuntament, Paolo Anselmo, i la directora de “Torino Città Educativa”, Marisa Cortese.