Drets Socials

La consellera Anna Simó presideix l'acte d'inauguració del seminari HOMOfòbia

Organitzat per la Fundació Olof Palme, te lloc a la Facultat de Dret de la UB del 20 al 23 de juliol

query_builder   20 juliol 2004 18:00

event_note Nota de premsa

La consellera Anna Simó presideix l'acte d'inauguració del seminari HOMOfòbia

Organitzat per la Fundació Olof Palme, te lloc a la Facultat de Dret de la UB del 20 al 23 de juliol

La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha inaugurat avui el seminari organitzat per la Fundació Olof Palme que porta el títol d’HOMOfòbia i que te lloc a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona durant els dies 20, 21, 22 i 23 de juliol.
La Fundació Internacional Olof Palme va ser creada l’any 1989 i des d’aleshores ha centrat el seu treball amb uns objectius clars: progressar cap a la pau i el desenvolupament, promocionar la solidaritat; fomentar la cultura; i reivindicar canvis socials pel dret a la llibertat de les persones. En aquest seminari es tractarà de la violència i la discriminació que pateixen els gais i les lesbianes i abastarà els diferents eixos de treball que s’estan desenvolupant per combatre l’homofòbia.

 En el seu parlament, la consellera ha manifestat que, per avançar en l’eradicació de l’homofòbia institucional, el Govern de Catalunya ha emprès i emprendrà diferents accions per tal que això sigui possible. Així, ha recordat que, a instàncies del Departaments de Justícia i de Benestar i Família, el govern de la Generalitat ha aprovat l’avantprojecte de llei que permetrà l’adopció per part de parelles homosexuals. A més, Simó ha avançat que "a la tardor es començarà a elaborar el pla interdepartamental per a la no discriminació de les persones homosexuals i transsexuals per tal d’actuar des de totes les àrees de forma coherent i incidir en el canvi cap a actituds socials positives envers aquest col·lectiu". La consellera ha afegit que"evidentment, totes aquestes polítiques s’hauran de basar en el diàleg entre l’Administració i les entitats d’aquest àmbit, a través d’un òrgan consultiu permanent, a fi d’eliminar els obstacles per a la plena igualtat de les persones pel que fa a la seva orientació sexual i gènere".