Aquest sistema de captura d’ocells vius està totalment prohibit en ser un mètode massiu i no selectiu

El furtiu va ser interceptat in fraganti quan retirava 44 aus protegides, 8 d’elles ja mortes a causa de les xarxes


El Cos d'Agents Rurals ha denunciat un furtiu per un delicte contra la fauna per la captura d’aus protegides i la instal·lació de dues xarxes de pantalla (anomenades xarxes japoneses) en un camp de gira-sols del terme municipal de Corbins (Segrià).

Els agents van interceptar in fraganti el furtiu quan retirava els ocells que hi havien quedat atrapats. Eren un total de 44 aus d’espècies protegides com caderneres, verdums, pardals comuns i passerells, 8 d’elles mortes a causa de les xarxes.


Una cadernera atrapada a una de les xarxes de Corbins{"name":"2024/10/14/08/56/b018d010-71b1-4d0e-b4ce-c92a4db2a25a.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":224498}

Els exemplars vius han estat traslladats al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, del departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica per a la seva protecció i recuperació.

El furtiu ha estat denunciat penalment i les dues xarxes han estat comissades i posades a disposició de l´Autoritat Judicial. Es dona la circumstància que el furtiu es feia ajudar de tres menors d’edat, no imputables penalment.

L’operació ha estat duta a terme per efectius del Segrià i del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d’Agents Rurals.

La captura i comerç d’ocells fringíl·lids està totalment prohibida. Per la seva tinença s’ha de disposar d’una d’autorització excepcional i els exemplars han d’estar identificats amb anelles oficials de la Generalitat de Catalunya. L´article 336 del Codi Penal determina que les xarxes japoneses son arts de caça il·legals en ser sistemes de caça massius i no selectius i el seu us és un delicte penal contra la flora i la fauna.

1  

Imatges

Una cadernera atrapada a una de les xarxes de Corbins

Una cadernera atrapada a una de les xarxes de Corbins 224498