Drets Socials

La Generalitat posa en funcionament el portal d'accés al món associatiu i de voluntariat de Catalunya

La consellera de Benestar i Família presideix l'acte

query_builder   11 juliol 2003 15:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat posa en funcionament el portal d'accés al món associatiu i de voluntariat de Catalunya

La consellera de Benestar i Família presideix l'acte

El Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCAVOL (Institut Català del Voluntariat), impulsa una plataforma tecnològica a Internet, pionera a Europa, que posa a l’abast dels ciutadans i les ciutadanes, les entitats i les empreses, la informació i els recursos del món associatiu i de voluntariat.

Barcelona, 10 de juny de 2003

La consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, i presidenta de l’Institut Català del Voluntariat, Irene Rigau, acompanyada pel director General d’Acció Cívica i vicepresident de l’INCAVOL, Josep  Lluís Cleries, i el gerent de l’INCAVOL, Josep Josep Maria Canyelles han presentat avui xarxanet.org, la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya, en un acte a l’ Auditori Caixa Catalunya de La Pedrera. A l’acte han assistit representants de les diferents entitats que configuren el moviment associatiu i de voluntariat de Catalunya.

xarxanet.org ( http://www.xarxanet.org ) és una plataforma tecnològica pionera a Europa que dóna suport a les organitzacions no lucratives i a les persones que comparteixen l’interès per l’associacionisme i el voluntariat. Constitueix la principal porta d’accés al món associatiu i de voluntariat i és, alhora, un punt de trobada, un espai d’interacció, de treball i aprenentatge en xarxa que permetrà generar dinàmiques obertes i espontànies de relació entre els diversos agents socials.

xarxanet.org està oberta a les associacions i als ciutadans i ciutadanes. Així, una persona interessada a ser voluntari, o conèixer una entitat, podrà localitzar-la consultant els directoris i la bases de dades, podrà informar-se d’aquelles organitzacions que demanen voluntaris, apuntar-se a les seves crides o consultar l’agenda d’activitats de les associacions, etc.

Per la seva banda, les entitats podran treballar en xarxa, intercanviar coneixements i experiències, compartir projectes, cercar voluntaris, participar en fòrums de debat,  obtenir assessorament sobre dubtes del funcionament de les associacions, contactar amb empreses interessades a patrocinar projectes, accedir a publicacions digitals temàtiques o disposar de càpsules de coneixement en diferents formats per aprofundir sobre diversos temes entre d’altres.

El portal compta amb espais de coneixement, reflexió, participació i informació. Hi haurà diferents àrees responent a grans blocs temàtics: cooperació i drets humans, social, ambiental, universitari, gent gran, comunitari, participació on-line, empreses solidàries. L’espai permetrà també un accés territorialitzat als continguts, fent possible que entitats d’un territori o comarca estableixin lligams de col·laboració a partir de la xarxa.

xarxanet.org és una iniciativa impulsada per l’INCAVOL en la qual el mateix sector associatiu i del voluntariat té el paper de protagonista en el desenvolupament i creació de continguts. El projecte es basa en la corresponsabilitat dels agents participants a través de la cogestió amb les entitats promotores, que en aquesta fase inicial són: Federació Catalana del Voluntariat Social, Federació Catalana d’ONG pel Desenvolupament, Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, Federació d’Ateneus de Catalunya, Fundació Autònoma Solidària, Fundació Un Sol Món-One World, Grup Motor de Voluntariat Ambiental, Lluïsos de Gràcia, TEB-Ravalnet, Valores y Marketing, Barcelona Voluntària, Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Pere Tarrés, INTRESS i Intercom Factory.

xarxanet.org s’anirà ampliant amb acords per incorporar diferents subportals temàtics, crear nous serveis on-line, un catàleg de tramitacions telemàtiques, etc.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia