Drets Socials

La Generalitat inaugura la residència per a gent gran Pare Batllori al barri del Poble Sec

Les places per a gent gran a Barcelona finançades per la Generalitat s'hauran duplicat en aquesta legislatura

query_builder   19 juliol 2003 13:58

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura la residència per a gent gran Pare Batllori al barri del Poble Sec

Les places per a gent gran a Barcelona finançades per la Generalitat s'hauran duplicat en aquesta legislatura

· El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, acompanyat de la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, han inaugurat la nova residència per a gent gran i centre de dia Pare Batllori. Aquest nou equipament, situat al barri del Poble Sec, forma part del programa de creació de noves places per a gent gran a la ciutat de Barcelona que executa el Departament de Benestar i Família. En total el Departament haurà creat 2.500 noves places residencials i 500 de centre de dia de finançament públic a la ciutat.· A petició del Centre de Recerca Històrica del Poble Sec (CERHISEC) i el Foment Excursionista de Barcelona (FEB) s’ha publicat un llibre commemoratiu on es reprodueix la lliçó magistral del Pare Batllori a Santa Maria del Mar i s’explica la relació de la família Batllori amb el barri del Poble Sec. · La residència i centre de dia Pare Batllori ha suposat una inversió de més de quatre milions d’euros.

Barcelona, 19 de juliol de 2003

El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, acompanyat de la consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha inaugurat avui la nova residència i centre de dia Pare Batllori – Poble Sec.

El nou equipament per a gent gran, que està situat al carrer Vila i Vilà, 39-41, disposa de 90 places residèncials i 32 places de centre de dia. Ofereix serveis d’atenció de teràpia ocupacional, gimnàs-rehabilitació, assistència mèdica, assistència social, psicòleg, podologia, perruqueria, sala d’estar-menjador,  aula-taller, banys geriàtrics i centre de dia. A més disposarà de serveis generals de: bugaderia, cuina, rebost, tanatori, sala de reunions, administració i taller de manteniment.

El Pare Batllori

Amb l’objectiu de fer un homenatge a la figura del Pare Miquel Batllori, amb arrels familiars al Barri del Poble Sec, la Generalitat ha volgut posar el seu nom a aquesta nova residència i ha editat el llibre “El Pare Batllori, un cercador de la veritat”, a on es dóna un perfil biogràfic d’aquest gran erudit i on es reprodueix la lliçó magistral que va oferir amb motiu de la seva investidura com a doctor honoris causa per onze universitats el 23 de maig de 2002 a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

El perfil biogràfic es divideix en tres parts: en la primera part el pare Antoni Blanch explica la seva vida privada i religiosa, en la segona part les historiadores Cristina Gatell i Glòria Soler parlen sobre la seva trajectòria vital i la seva obra, i en la tercera part el Centre de Recerca Històrica del Poble Sec (CERHISEC) i el Foment Excursionista de Barcelona (FEB) expliquen la vinculació històrica de la família Batllori al Poble Sec, que tenia una casa pairal al carrer Vila i Vilà, molt a prop d’on es construeix el nou equipament residencial.  

Des del 1999 i fins al 2003 s’hauran creat 2.500 places noves a Barcelona

La construcció de la residència Pare Batllori  forma part del programa de creació de noves places per a gent gran a la ciutat de Barcelona que executa el Departament de Benestar i Família. Amb la creació de 2.500 noves places residencials i 500 de centre de dia públiques o de finançament públic a la ciutat en aquesta legislatura s’haurà duplicat l’oferta existent l’any 1999.

EI Departament de Benestar i Família té com a prioritat l’atenció a les persones grans en el triple vessant de  suport a les famílies, la potenciació de l’atenció domiciliària i centres de dia, i la creació de places residencials. Per a la legislatura 1999-2003, el Departament s’ha fixat com a objectiu crear set mil noves places residencials públiques d’atenció per a la gent gran a Catalunya.

El Departament va endegar l’any 1999 l’actuació per crear en quatre anys aquestes 7.000 noves places públiques en residències per a gent gran. L’actuació s’està duent a terme mitjançant la posada en marxa d’equipaments nous de la Generalitat, a través de subvencions a la inversió en equipaments d’entitats sense afany de lucre i també amb l’increment de la contractació de places residencials privades per a utilització pública.