Drets Socials

La Generalitat inaugura la residència Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta de Barcelona

Les places per a gent gran a Barcelona finançades per la Generalitat s'hauran duplicat en aquesta legislatura

query_builder   29 setembre 2003 11:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura la residència Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta de Barcelona

Les places per a gent gran a Barcelona finançades per la Generalitat s'hauran duplicat en aquesta legislatura

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, acompanyat de la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha inaugurat la residència assistida i centre de dia per a gent gran Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta (districte de Sants-Montjuïc), de Barcelona. El Departament de Benestar i Família ha invertit més de 5 milions € en la construcció d’aquest equipament, que té una capacitat per a 142 usuaris.

Barcelona, 27 de setembre de 2003

EI Departament de Benestar i Família té com a prioritat l’atenció a les persones grans amb l’objectiu que puguin envellir a casa mitjançant l’oferta d’ajuts, de serveis a domicili i de places en centres de dia o, quan això no és possible, envellir prop de casa creant nous centres residencials i posant al dia els existents. Per a la legislatura 1999-2003, el Departament es va fixar com a objectiu crear 7.000 noves places residencials públiques d’atenció per a la gent gran a Catalunya, 2.500 de les quals es van programar a Barcelona.

Les noves places en residències de nova construcció creades per la Generalitat, juntament amb l’augment del nombre de places colaboradores, faran passar de 2.609 l’any 1999 a 5.119 el nombre total de places disponibles amb finançament de la Generalitat a la ciutat de Barcelona. Això suposa crear un total de 2.510 places noves des de l’any 1999, que representa duplicar l’oferta que hi havia fa quatre anys. La construcció de la residència “Mossèn Vidal i Aunós”, que ara s’inaugura, forma part d’aquest programa.

A més d’aquestes 2.500 places endegades, el Departament de Benestar i Família està redactant els projectes per a tres noves residències a Barcelona que representaran un increment de 285 noves places.

 

Del Pla de construcció de 10 noves residències a la ciutat de Barcelona, actualment ja estan en funcionament les de la Barceloneta (“Bertran i Oriola”), Vallbona (“Vallbona”), Poble Sec (“Pare Batllori”) i Nous Barris (carrer Enric Casanovas) i la que avui s’inaugura al districte Sants-Montjuïc (“Mossèn Vidal i Aunós) . Estan en fase de construcció les de Nou barris (carrer Porta), Sant Andreu (carrer Berenguer de Palou), Poblenou (Carrer Llull) i Gràcia (Mare de Déu dels Desemparats). Està en fase d’inici d’obres la residència de Sants-Montjuïc (carrer Font Florida).

Una nova residència          

La residència “Mossèn Vidal i Aunós” és un edifici situat al carrer de Navarra, del districte de Sants-Montjuïc. Consta de planta soterrània, planta baixa i quatre plantes pis, amb una superfície total construïda de 5.248 m2 i amb capacitat per a 112 places residencials (40 habitacions individuals i 36 dobles). Disposa, a més, d’un centre de dia amb capacitat per a 30 usuaris.

La Generalitat de Catalunya ha invertit 5.439.976 € (més de 900 MPTA) en les obres de construcció i en l’adquisició d’equipament.

La residència “Mossèn Vidal i Aunós” disposa de serveis de teràpia ocupacional, gimnàs-rehabilitació, assistència mèdica, Infermeria, assistència social, psicòleg, podologia, perruqueria, sales d’estar, menjador, aula taller, controls planta i offices, banys geriàtrics i centre de dia, a més dels serveis generals d’administració, direcció, sala reunions, bugaderia, espai roba bruta i roba neta, cuina, rebost, magatzems, tanatori, taller manteniment i serveis de personal.

A petició de les associacions i entitats del barri, la nova residència du el nom de Mossèn Vidal i Aunós, antic rector de la parròquia de la Bordeta, mort el passat mes d’abril. El Departament de Benestar i Família ha editat, amb motiu de la inauguració de la residència, un llibre amb una semblança de mossèn Vidal i diversos articles sobre la seva personalitat.