Drets Socials

La Generalitat inaugura el Casal i Centre de Dia Barcelona-Prosperitat

Nous equipaments per a la gent gran al districte de Nou Barris

query_builder   26 abril 2003 18:34

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura el Casal i Centre de Dia Barcelona-Prosperitat

Nous equipaments per a la gent gran al districte de Nou Barris

· La Generalitat de Catalunya ha posat en servei el Casal i Centre de Dia Barcelona-Prosperitat. Aquest nou equipament, situat al districte de Nou Barris, forma part del programa de creació de noves places per a gent gran a la ciutat de Barcelona que executa el Departament de Benestar i Família. En total el Departament crearà 3.000 noves places residencials i de centre de dia de finançament públic a la ciutat. · El Casal i Centre de Dia Barcelona-Prosperitat. han suposat una inversió d ’1,77 milions d’euros.

Barcelona, 26 d’abril de 2003

El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, acompanyat de la consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha inaugurat avui el nou casal i centre de dia Barcelona- Prosperitat. El Casal de gent gran Barcelona-Prosperitat, situat a la plaça Àngel Pestaña (cantonada amb el carrer Enric Casanovas), disposa d’una sala polivalent amb servei de cuina i cafeteria, rebost, magatzem, escenari amb televisió, camerinos, biblioteca, tres aules taller, gimnàs, vestidors, perruqueria, espai per a podologia, sala de reunions i despatxos d’administració.

El centre de dia Barcelona-Prosperitat té una sala d’acolliment diürn i una sala de control, banys geriàtrics, office, bugaderia i magatzem, i la resta de serveis que ofereix els comparteix amb el casal. Té capacitat per a 32 usuaris. L’horari del casal és de 10 a 20 hores, i el del centre de dia de 8 a 20 hores, amb caràcter flexible i ampliable, de dilluns a divendres, i amb la possibilitat d’oferir atenció els caps de setmana i festius.

La construcció del Casal i Centre de Dia Barcelona-Prosperitat forma part del programa de creació de noves places per a gent gran a la ciutat de Barcelona que executa el Departament de Benestar i Família.

En total el Departament està creant 3.000 noves places residencials i de centre de dia públiques o de finançament públic a la ciutat en aquesta legislatura.

Casal:és un espai on les persones grans poden trobar-se, conviure i desenvolupar els seus projectes i les seves aptituds. També és un lloc idoni des d’on poden participar en activitats intergeneracionals, aportant-hi la seva experiència i contribuint positivament a fer una societat millor.

Centre de dia:és un equipament que ofereix serveis d’acolliment diürn i d’assistència a les activitats de la vida diària per a persones grans amb dependències.

Des del 1999 i fins al 2003 s’hauran creat 3.000 places noves a Barcelona

La inauguració del Casal i Centre de Dia Barcelona-Prosperitat forma part del programa de creació de noves places residencials a la ciutat de Barcelona que executa el Departament de Benestar i Família. Des del 1999 i fins al 2003 s’hauran incrementat en més de 3.000 places residencials i de centre de dia a la ciutat de Barcelona.

EI Departament de Benestar i Família té com a prioritat l’atenció a les persones grans en el triple vessant de suport a les famílies, la potenciació de l’atenció domiciliària i centres de dia, i la creació de places residencials.

Per a la legislatura 1999-2003, el Departament s’ha fixat com a objectiu crear set mil noves places públiques d’atenció per a gent gran i avançar cap a un reequilibri del territori.

El Departament va endegar l’any 1999 l’actuació per crear en quatre anys aquestes 7.000 noves places públiques en residències per a gent gran. L’ actuació s’està duent a terme mitjançant la posada en marxa d’equipaments nous de la Generalitat, a través de subvencions a la inversió en equipaments d’entitats sense afany de lucre i bé amb l’increment de la contractació de places residencials privades per a utilització pública.

Amb aquesta actuació, la ràtio de places de residència assistida per cada 100 persones majors de 65 anys creixerà del 3,8% a l’any 2000 fins al 4,8% a l’any 2003, situant-se Catalunya en el mateix nivell que la mitjana dels països de la Unió Europea.

Noves places públiques a la ciutat de Barcelona

A la ciutat de Barcelona, el Departament de Benestar i Família ha posat en marxa un programa de construcció de nous equipaments i d’ampliació d’altres residències ja existents.

En total, es crearan 1.106 places en equipaments propis de la Generalitat a 9 barris de la ciutat. Les noves places creades en residències de nova construcció i ampliació de residències existents, juntament amb l’augment del nombre de places privades amb finançament públic, faran passar de 2.416 places l’any 1999 a 5.268 l’ any 2003 el nombre total de places disponibles amb finançament de la Generalitat a la ciutat de Barcelona.

D’aquesta manera es dobla la oferta existent. Actualment, a Barcelona hi ha també més de 9.000 places d’entitats socials o d’iniciativa mercantil.

`