1. El Departament millora l’oferta de bus entre Girona i Llagostera amb noves expedicions i una freqüència de pas de 15 minuts a les hores punta
  2. És una línia que preveu arribar aquest 2024 al seu màxim històric amb més de 640.000 viatges


El Departament de Territori, Habitatge i Transició Energètica incorporarà, a partir del dilluns 21 d’octubre, set noves expedicions al tram entre Llagostera i Girona de la línia d’autobús 105 Girona - Llagostera - Sant Feliu de Guíxols - S’Agaró.

Amb les incorporacions, la freqüència de pas serà de 15 minuts en hores punta entre Girona i Llagostera i de 30 minuts durant tot el dia en tot el recorregut de la línia. La millora suposa 400 noves places diàries en hores punta, que són més de 90.000 noves places anuals.

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Energètica, Sílvia Paneque, ha explicat a la presentació de les millores queel transport públic de qualitat és una prioritat pel Govern, perquè dona oportunitats, contribueix a l’equitat, millora sinergies econòmiques entre comarques i municipis i contribueix a la descarbonitzacio”.

La consellera ha afegit que “una de les demandes importants que hi ha al territori és que siguem capaços de coordinar bé el treball, l’estudi a la universitat i, en definitiva, els hàbits de vida de les persones. Hem intentat precisament això i creiem que aquest increment de freqüències està ben encaixat amb aquestes demandes”.

En aquest sentit, ha indicat que “entenem quan els ajuntaments són exigents amb la Generalitat. Mantenim una exigència alta nosaltres també a favor dels interessos de Catalunya”.

La línia 105 ha registrat de gener a agost d’aquest 2024 un total de 406.276 viatges, que suposa un 14% més de viatgers que el mateix període de l’any anterior, consolidant una tendència d’increment de viatgers i fidelització d’usuaris. Seguint aquesta previsió, la Generalitat preveu que amb les millores aquesta línia de transport públic pugui arribar aquest 2024 al seu màxim històric amb una xifra estimada de 643.883 viatges.

Augment de la demanda a la demarcació

Els autobusos interurbans de l’ATM de Girona han registrat de gener a juliol d’aquest 2024 un total de 3.985.971 viatges, un 30% més que el mateix període de l’any anterior. La consellera ha manifestat que aquest increment és “una molt bona noticia” però que “pot generar tensions al sistema”. Per això, ha assegurat que el Departament treballarà “per donar sortida a aquest augment” i “dotar amb més freqüencies de bus aquells muncipis que sabem que aixi ho requereixen”.

3  

Imatges

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, durant la presentació de la millora de freqüències de la línia de bus Girona, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols.

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, durant la presentació de la millora de freqüències de la línia de bus Girona, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols. 197874

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, durant la presentació de la millora de freqüències de la línia de bus Girona, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols.

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, durant la presentació de la millora de freqüències de la línia de bus Girona, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols. 132525

Imatge de la presentació de les millores de la línia de bus Girona, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols.

Imatge de la presentació de les millores de la línia de bus Girona, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols. 103490

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 131654