Drets Socials

La Generalitat celebrarà el Dia Internacional de les Famílies amb una jornada lúdica i de debat sobre la pluralitat familiar actual

El dia 15 de maig tindrà lloc una Jornada festiva al Palau Robert, amb actes lúdics, conferències i espais de reflexió

query_builder   10 maig 2004 18:28

event_note Nota de premsa

La Generalitat celebrarà el Dia Internacional de les Famílies amb una jornada lúdica i de debat sobre la pluralitat familiar actual

El dia 15 de maig tindrà lloc una Jornada festiva al Palau Robert, amb actes lúdics, conferències i espais de reflexió

La consellera Anna Simó anuncia que la Secretaria de la Família passarà a dir-se Secretaria de Famílies i Infància, per reconèixer millor la seva diversitat
Barcelona, 10 de maig de 2004

El Departament de Benestar i Família de la Generalitat, a través de la Secretaria de la Família, organitza la celebració dissabte vinent del Dia Internacional de les Famílies, instituït en el 15 de Maig per les Nacions Unides, que aquest any arriba al desè aniversari. La celebració es basarà en una jornada festiva al Palau Robert de Barcelona, on es combinaran els actes lúdics, les conferències i els espais de debat i reflexió entorn de la gran diversitat de models familiars que caracteritzen la societat catalana actual, més enllà de les pautes tradicionals, on cada cop són més presents les famílies monoparentals, homoparentals o reconstituïdes arran de separacions.

La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, i la secretària de la Família, Montserrat Tur, han anunciat en la presentació de la jornada que la voluntat del Departament de reconèixer millor els diversos models de famílies que coexisteixen farà que aviat la Secretaria de la Família passi a dir-se Secretaria de Famílies i Infància.

Una trentena d’entitats que treballen a l’entorn del món de la família han estat convidades a participar en aquesta diada, que és oberta a tota la ciutadania. Hi han estat especialment convidades associacions de famílies nombroses, de pares i mares adoptants, de lesbianes i gais, de pares i mares d’alumnes, de nens i nenes amb diverses discapacitats o malalties, etc.

La jornada del 15 de Maig la inaugurarà a les 10h del matí la consellera Anna Simó i al llarg del dia s’aniran succeint diverses ponències i taules rodones sobre temàtiques relacionades amb les famílies i les polítiques familiars. S’iniciaran amb la presentació per part de la consellera del llibre Les famílies monoparentals a Catalunya, de la Dra Elisabet Almeda, professora de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. També hi haurà una taula rodona sobre adopcions i acolliments i una conferència sobre el perfil de les famílies amb infants en risc avui, entre altres.

Al llarg de la jornada, que s’allargarà de les 10h a les 19h, al rebedor de l’edifici de les Cotxeres del Palau Robert es projectaran un seguit de vídeos cedits pel programa Entre línies de TV3 i la Fundació Jaume Bofill, que retraten a través de reportatges la diversitat familiar d’avui.

Així mateix, al llarg del dia als jardins del Palau Robert hi haurà ludoteca i activitats per a les famílies i els infants a partir de tres anys mentre que a l’interior del Palau hi haurà una sala d’espai de joc per als més menuts. També hi haurà servei de refrescos i menjar a preus populars, per a la comoditat de tothom, amb l’objectiu d’afavorir la participació en la jornada de grans i petits.