Drets Socials

La DGAIA reclama que la sentència sobre la menor acollida a Cardedeu s'executi de la manera més beneficiosa per a ella

La Secretaria de la Família treballa per modificar la legislació de menors desemparats i establir terminis perquè la possibilitat de retorn d'un fill o filla no sigui indefinit

query_builder   24 novembre 2004 18:00

event_note Nota de premsa

La DGAIA reclama que la sentència sobre la menor acollida a Cardedeu s'executi de la manera més beneficiosa per a ella

La Secretaria de la Família treballa per modificar la legislació de menors desemparats i establir terminis perquè la possibilitat de retorn d'un fill o filla no sigui indefinit

La Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència ha reclamat que l’execució de la resolució de l’Audiència de Barcelona ordenant que sigui lliurada a la mare biològica la nena de 10 anys que viu amb una família acollidora a Cardedeu, es dugui a terme de la manera més beneficiosa per a la menor, apel·lant a l’ajut i la comprensió de totes les parts implicades, amb l’únic objectiu de preservar i garantir l’interès de la menor.

En relació amb la resolució de l’Audiència de Barcelona ordenant que sigui lliurada a la mare biològica la nena de 10 anys que viu amb una família acollidora a Cardedeu, la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), assenyala que la sentència ferma sobre aquest cas es va dictar el 17 de gener de 2003 i que l’anterior Govern no la va recórrer.

El nou Govern i per tant la nova Direcció General es troben, doncs, davant d’una situació creada absolutament aliena a la seva gestió i a la seva voluntat,  a la que han de donar la sortida més raonable i menys perjudicial per a totes les parts implicades, vetllant sobretot  per l’interès de la menor i des del més estricte respecte per les resolucions judicials.  

Des que es va dictar la sentència, la Direcció General, tutora legal de la menor, i l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA) treballen plegats perquè la sentència es compleixi vetllant en tot moment per la integritat i l’interès de la menor. Per aquest motiu, tot el personal tècnic implicat ha intentat que el procés d’acoblament fos el menys traumàtic possible, sol·licitant fins i tot la intervenció del centre de mediació.

El Departament de Benestar i Família creu fermament que no són els menors qui han de suportar sobre les seves espatlles la càrrega de les decisions que els afecten en l’àmbit familiar, perquè això els pot crear conflictes de lleialtats. El Departament considera que cal una legislació que reculli en el seu articulat el que significa realment la defensa de l’interès superior del menor, sobretot en casos com el que ens ocupa de conflicte d’interessos. Els menors han de ser escoltats i valorada la seva voluntat quan han patit i estan patint per manca de capacitat dels seus.

Des la Secretaria de les Famílies del Departament de Benestar i Família  es treballa per modificar la legislació sobre menors desemparats a fi d’establir un termini de caducitat per oposar-se a les mesures de protecció adoptades per l’Administració, evitant així que quedi oberta indefinidament la via de retorn a la família biològica i aconseguint la seguretat que tot infant necessita per al seu desenvolupament.

Finalment, la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència vol mostrar la seva disponibilitat perquè l’execució de la sentència es pugui dur a terme de la manera més beneficiosa per a la menor, apel·lant a l’ajut i la comprensió de totes les parts implicades, amb l’únic objectiu de preservar i garantir l’interès de la menor, com ha anat fent fins ara.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia