1. Duch i la nova delegada del Govern davant la UE, Ester Borràs, s’han reunit amb el secretari general del Comitè de les Regions, Petr Blížkovský, i amb la directora general d’Educació, Joventut, Esport i Cultura de la Comissió Europea, Pia Ahrenkilde Hansen
  2. També s’han trobat amb representants d’altres regions europees a Brussel·les, Giuseppe Costa, de Llombardia, i Hortense Lutz-Hermellin, d’Alvèrnia-Roine-Alps
EXT
El conseller Jaume Duch i la directora general d’Educació, Joventut, Esport i Cultura de la Comissió Europea, Pia Ahrenkilde Hansen.
{"name":"2024/10/11/18/29/e7a5a2e6-2245-40ec-b868-0f4a3965eb54.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":124362}


El conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch Guillot, i la delegada del Govern davant la Unió Europea, Ester Borràs, s’han reunit aquest divendres a Brussel·les amb el secretari general del Comitè Europeu de les Regions, Petr Blížkovský, i amb la directora general d’Educació, Joventut, Esport i Cultura de la Comissió Europea, Pia Ahrenkilde Hansen, amb l’objectiu d’estrènyer els vincles entre el Govern de Catalunya i les institucions comunitàries en aquest nou cicle polític.

El Comitè Europeu de les Regions és un dels espais de decisió en què el Govern vol reforçar la presència i influència de Catalunya els pròxims anys. Així ho ha traslladat el conseller Duch al secretari general d’aquesta institució assambleària, Petr Blížkovský.

Amb Pia Ahrenkilde Hansen, per altra banda, han explorat vies per augmentar els continguts sobre Europa i les institucions de la Unió Europea en el món educatiu i han celebrat l’àmplia participació de Catalunya en els programes Erasmus.

Duch i Borràs també s’han reunit amb representants d'altres regions europees a Brussel·les: Giuseppe Costa, director de la Delegació de la Regió de Llombardia davant la Unió Europea, i Hortense Lutz-Hermellin, delegada de la Regió d’Alvèrnia-Roine-Alps.

Ambdues regions coincideixen amb Catalunya en la xarxa de cooperació interregional dels Quatre Motors per a Europa, integrada també Baden-Württemberg (Alemanya). Els Quatre Motors comprenen 36 milions d’habitants en total (que representen un 9% de l’economia europea) i col·laboren per presentar posicionaments comuns davant d’iniciatives polítiques clau de la Unió Europea.

Durant el seu viatge a Brussel·les, el conseller també ha participat en l’acte de presentació de la delegada Borràs, designada pel Govern aquest dimarts. Borràs ha assegurat que “és un honor representar el Govern de Catalunya davant la UE en un moment de màxima transcendència” i que la “missió principal” de la Delegació serà “ser útils i propers al conjunt de catalanes i catalans”.

4  

Imatges

El conseller Duch i el secretari general del Comitè Europeu de les Regions, Petr Blížkovský.

El conseller Duch i el secretari general del Comitè Europeu de les Regions, Petr Blížkovský. 2112951

La delegada del Govern davant la Unió Europea, Ester Borràs.

La delegada del Govern davant la Unió Europea, Ester Borràs. 2678094

El conseller Duch i la delegada de la Regió d'Alvèrnia-Roine-Alps a Brussel·les, Hortense Lutz-Hermellin.

El conseller Duch i la delegada de la Regió d'Alvèrnia-Roine-Alps a Brussel·les, Hortense Lutz-Hermellin. 2813707

Reunió amb Giuseppe Costa, director de la Delegació de la Regió de Llombardia davant la Unió Europea.

Reunió amb Giuseppe Costa, director de la Delegació de la Regió de Llombardia davant la Unió Europea. 2904681