Drets Socials

L'operativa establerta pel Departament de Benestar i Família serà utilitzada com a model d'aplicació per la coordinadora de voluntaris de Galícia

query_builder   20 desembre 2002 18:22

event_note Nota de premsa

L'operativa establerta pel Departament de Benestar i Família serà utilitzada com a model d'aplicació per la coordinadora de voluntaris de Galícia

· L’INCAVOL gestiona una llista de més de 7.000 voluntaris entre els que destaca un gran nombre de persones que tenen entre 30 i 40 anys.· El Departament ha rebut l’oferiment de 300 submarinistes catalans per netejar el fons marí de les platges gallegues.

Tal com s’ha fet públic, la Xunta de Galícia ha decidit coordinar el voluntariat a través de la conselleria gallega de Benestar Social a partir de l’1 de gener. En aquest sentit tenim coneixement que es previst generalitzar el model d’acord establert amb el Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, el qual ha estat valorat molt positivament i els permet poder fer una planificació de tasques i logística amb més facilitat. Es preveu demanar a cada comunitat autònoma que centralitzi les trucades dels seus voluntaris en telèfons gratuïts i que es vagin establint acords amb la Xunta.

Perfil del voluntaris

L’Institut Català del Voluntariat (INCAVOL), depenent del Departament de Benestar i Família, ha iniciat els contactes amb els voluntaris registrats a fi d’organitzar les pròximes expedicions. Entre els voluntaris contactats un important col·lectiu amb edats compreses entre els 30-45 anys, els quals prefereixen marxar a treballar durant el cap de setmana. Així mateix també hi ha un gran col·lectiu de gent jove, especialment universitaris, que s’estan organitzant en grups.

Les persones que treballen han de fer l’expedició en cap de setmana, però en molts casos les empreses respectives els han donat totes les facilitats per  poder marxar divendres o tornar dilluns. Aquest fet constata la solidaritat del món empresarial a partir de les facilitats que donen en alguns casos als seus treballadors o amb el lliurament de material en altres casos.

També hi ha alguns voluntaris amb edats compreses entre els 50 i 60 anys, i fins i tot amb més de 60 anys que ha sol·licitat participar en tasques de coordinació, ja que la duresa de les tasques recomana no participar directament en la neteja de les platges.

Cal destacar també  que hi ha un bon nombre de persones relacionades amb activitats de mar (mariners, patrons d’embarcacions, gent de ports, etc.) que s’oferereix per ajudar en tasques dins del mar.

Hi ha un grup de 300 submarinistes catalans que s’han ofert per anar cada cap de setmana, en petits grups, per dur a terme tasques de neteja del fons marí.  Aquests submarinistes han contactat també amb una associació de submarinistes gallecs.

Barcelona, 20 de desembre de 2002