Drets Socials

El portal de l'associacionisme i el voluntariat xarxanet.org ha rebut més de 35.000 visites en el seu primer any

La totalitat dels continguts han estat elaborats i gestionats per entitats del tercer sector

query_builder   9 juliol 2004 15:00

event_note Nota de premsa

El portal de l'associacionisme i el voluntariat xarxanet.org ha rebut més de 35.000 visites en el seu primer any

La totalitat dels continguts han estat elaborats i gestionats per entitats del tercer sector

Xarxanet.org, el portal a internet d’associacionisme i voluntariat en català posat en marxa el 10 de juliol de 2003, que és promogut pel Departament de Benestar i Família de la Generalitat, ha tingut durant el seu primer any d’existència una audiència mitjana de 2.934 sesions mensuals (més de 35.000 vistes en dotze mesos) i 16.980 pàgines vistes al mes.La totalitat dels continguts publicats a xarxanet.org han estat elaborats i gestionats per entitats del tercer sector, fet que constitueix una experiència de treball en xarxa entre associacions.Per tot això, xarxanet.org ha assolit l’objectiu de convertir-se en l’espai de referència en llengua catalana de l’associacionisme, el voluntariat, el civisme i la solidaritat a internet. El Departament de Benestar i Família considera xarxanet.org com un projecte estratègic per millorar el coneixement i la difusió de les activitats de l’associacionisme i el voluntariat a Catalunya i per això té previst millorar les condicions tècniques, els aspectes de gestió i els continguts dels diferents portals. Per això, el Departament incrementarà la partida destinada a aquest projecte en els pressupostos per al 2004.
Xarxanet.org té per objectiu:

 · Ser la gran porta d’entrada al món de l’associacionisme, el voluntariat, el civisme i la solidaritat, en tots els àmbits (social, ambiental, cooperació i drets humans, comunitari, etc.)

· Ser el gran punt de trobada on compartir informació, serveis, projectes, tot facilitant processos de treball en xarxa entre entitats, persones, federacions, escoles, administracions, empreses, universitats... És un espai per compartir el coneixement i on donar suport a les persones, entitats i institucions que manifesten interès per l’associacionisme. Està obert a persones, entitats, i també a altres agents interessats com empreses, universitats i món de l’ensenyament, etc.

 Impulsada per l’Institut Català del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya, xarxanet.org és un espai de treball i confluència per l’associacionisme, amb una clara voluntat de cogestió, compromís i responsabilitat ètica. Un punt de trobada per generar dinàmiques obertes i espontànies, que potencií el treball i la confluència entre les associacions i que permeti millorar la visió de conjunt de les xarxes associatives de Catalunya.

 Es per aquest motiu que les entitats són les veritables protagonistes de xarxanet.org. Elles són les gestores i potenciadores de les àrees i els serveis del portal, fent accessible una informació fiable, d’actualitat i de qualitat i establint mecanismes de relació i interacció entre el món associatiu i la ciutadania.

Què podem trobar a Xarxanet.org?

Els continguts de xarxanet.org volen donar respostes a les necessitats de coneixement, reflexió, participació i informació que sorgeixen de les entitats i dels ciutadans. xarxanet.org organitza els seus continguts a través de les seves àrees i els serveis:

 · Àrees: Són espais sectorials on trobar informació i formació sobre grans blocs temàtics vinculats al voluntariat i l’associacionisme.

· Serveis: Són espais on les entitats poden rebre assessorament i trobar informació especialitzada i respostes en aquells temes vinculats a la gestió al dia a dia de les entitats

· Punts de trobada: Són espais on fer possible l’establiment de relacions de col·laboració, entre persones i entitats, entitats que vulguin col·laborar entre elles, o amb empreses, universitats, etc. En aquests moments podeu accedir al portal de treball en xarxa i al Servei Català del Voluntariat.

Als portals hi podem trobar notícies, càpsules de coneixement, respostes a les preguntes més freqüents i agendes d’actes i de formació. Alhora podem accedir a un assessorament personalitzat.

 A banda de les àrees i serveis, xarxanet.org és completa amb les següents seccions:

 · Treball en xarxa: Un espai per potenciar les dinàmiques de cooperació i cogestió de projectes entre entitats. Es poden consultar els continguts corresponents a un servei complementats amb un recull de projectes de treball en xarxa i un espai on proposar nous projectes i buscar col·laboradors.

· Recursos a l’abast: Un ampli banc de recursos útils per al món associatiu català. Podreu trobar-hi campanyes, serveis, recursos, novetats editorials, un recull de Bones Practiques i un complet directori d’enllaços.

· Publicacions: Un conjunt de publicacions temàtiques on experts escriuen un article mensual d’anàlisi i reflexió sobre aspectes d’interès per al tercer sector.

 · Cercador d’entitats: Un potent cercador per trobar aquella tota la informació necessària per contactar amb les diverses entitats de Catalunya.

· Àrea d’usuaris: L’espai on registrar-se per poder accedir gratuïtament als avantatges que ofereix xarxanet.org: participar en els fòrums o la possibilitat de rebre a la vostra bústia de correu electrònic el butlletí, les alertes dels diferents àmbits i serveis o els articles de les publicacions prèvia subscripció.