- El cap de l’Executiu ha intervingut aquest matí al fòrum World in Progress (WIP) Barcelona, organitzat pel Grup Prisa, El País i la Cadena Ser, que ha encapçalat el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez
El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha apel·lat aquest matí a la necessitat de “recuperar una política de l’esperança que venci la política de la por”, i ha destacat el paper que té Catalunya, en un context marcat per l’augment dels conflictes bèl·lics que “posa en greu perill l’equilibri mundial”.
“És en aquest espai, Espanya i Europa, i és en aquest temps, el nostre present, que Catalunya ha tornat amb la voluntat, el desig i el deure d’assumir la seva responsabilitat per aconseguir un món més pròsper i més just. No serà fàcil, però no tinc cap dubte que l’esforç per aconseguir-los val la pena”, ha assenyalat Illa.
El cap de l’Executiu ha fet aquesta reflexió en el marc del World in Progress (WIP) Barcelona, un fòrum organitzat pel Grup Prisa, El País i la Cadena Ser, que ha presidit el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez.
El president ha posat èmfasi en l’esperança com una de les grans respostes a la situació mundial, perquè “l’esperança ens remet a un “nosaltres”, local o global i, alhora, ens condueix a l’acció”. I ha destacat que des de fa dècades s’ha evidenciat que “l’instrument és la bona política i el camí a recórrer és Europa”.
“L'any 2024 ens enfrontem al retrocés democràtic global més perillós d’ençà de la Segona Guerra Mundial”, ha declarat, alertant que “sense democràcia no hi pot haver veritable progrés, és a dir, prosperitat compartida; ni tampoc coresponsabilitat col·lectiva per a tenir cura del nostre planeta”. En aquest sentit, el president ha apel·lat a l’esperança, ja que “és la pròpia democràcia la que té la resposta per fer front als qui l’amenacen i, alhora, recuperar la confiança per part de la ciutadania”.
Per últim, ha assenyalat que són els responsables polítics qui tenen a l’abast “complir amb la promesa de generar veritable prosperitat compartida, exercir un bon govern i gestionar els canvis socials accelerats i les noves necessitats”.