Drets Socials

El Parlament de Catalunya aprova la Llei de suport a les famílies

Estableix la universalitat de les principals ajudes a la família i de l'atenció precoç als infants

query_builder   25 juny 2003 19:56

event_note Nota de premsa

El Parlament de Catalunya aprova la Llei de suport a les famílies

Estableix la universalitat de les principals ajudes a la família i de l'atenció precoç als infants

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de suport a les famílies que beneficiarà a més de 600.000 famílies. La Llei estableix mesures econòmiques, moltes de les quals tenen caràcter universal, mesures de conciliació horària i introdueix el permís de paternitat.

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de suport a les famílies que beneficiarà a més de 600.000 famílies. La Llei, preparada pel Departament de Benestar i Família,  estableix mesures econòmiques, moltes de les quals tenen caràcter universal, mesures de conciliació horària i introdueix el permís de paternitat. També preveu la creació de nous serveis per a les famílies. També preveu tractaments específics per a famílies nombroses, per a famílies monoparentals i per a famílies amb fills discapacitats.

La Generalitat destinarà 2.500 milions d’euros a ajuts a les famílies quan, l’any 2006, estigui totalment desenvolupada la nova Llei que ha preparat el Departament de Benestar i Família.

Principals mesures incloses en la Llei:

Prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec Prestació econòmica de caràcter universal per part o adopció múltiple Ajudes per adopció i acolliment Ajudes per a l’aplicació de tècniques de reproducció assistida Ajudes a l’adquisició, rehabilitació i promoció d’habitatge Ajuts per a llogaters Mesures de suport a les famílies en matèria fiscal Mesures de conciliació en la funció pública Mesures de conciliació en el sector privat Suport a les famílies amb persones en situació de dependència Suport i foment a les associacions familiars Prevenció de la violència familiar Fons de garantia de pensions alimentàries Serveis d’atenció precoç, de caràcter universal Suport a infants i adolescents Promoció de places d’educació infantil de primer cicle, ajuts per serveis escolars i serveis complementaris Família i protecció del menor o la menor davant els mitjans de comunicació