1. El programa Treball i Formació Línia ACOL del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha beneficiat 1.720 persones des que es va posar en marxa

El Govern ha acordat destinar 19 milions d’euros a una nova convocatòria del programa Treball i Formació (Línia ACOL) del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), organisme adscrit al Departament d’Empresa i Treball. Aquest programa s’adreça a entitats sense afany de lucre i ens locals que desenvolupen projectes ocupacionals amb persones migrades que compleixin els requisits d’arrelament social. D’aquesta manera, es contribueix a la inserció sociolaboral d’aquestes persones i alhora es fomenta la diversitat en determinats àmbits laborals.

En aquesta nova edició del programa es continuaran prioritzant les persones en situació de major vulnerabilitat, com aquelles que tenen familiars a càrrec, persones amb diversitat funcional, les víctimes de violència masclista o de tràfic, els joves i els majors de 45 anys, i les persones en situació de discriminació per la seva condició sexual o identitat de gènere. Així mateix, com a novetat d’enguany, l’acompanyament i la formació tindran un caràcter obligatori amb l’objectiu de garantir la millora competencial de les persones contractades i que aquests puguin incorporar-se al mercat ordinari un cop finalitzat el programa.

El SOC finança a les entitats promotores el cost de la subscripció de contractes de treball de 12 mesos de durada a jornada completa, 182 hores d’acompanyament i també entre 60 i 80 hores de formació. Els projectes subvencionats hauran de tenir un interès general i/o social.

Des que es va posar en marxa aquest programa, l’any 2019, un total de 1.720 persones en situació de vulnerabilitat han millorat la seva ocupabilitat i inserció laboral.