1. Adscrita a la Secretaria de Treball, tindrà, entre d’altres, la funció de promoure el diàleg social permanent amb els agents econòmics i socials per al disseny i l’aplicació de les polítiques socials, econòmiques i d’ocupació en les administracions i entitats públiques adscrites
  2. L’Executiu també ha aprovat situar Ricard Bellera al capdavant de la nova direcció general


El Govern ha aprovat crear la Direcció General del Diàleg Social, adscrita a la Secretaria de Treball del Departament d’Empresa i Treball. Al capdavant, s’ha nomenat com a director general Ricard Bellera.

Entre les funcions de la nova Direcció General del Diàleg Social hi ha:

  1. Promoure el diàleg social permanent per al disseny i l’aplicació de les polítiques socials, econòmiques i d’ocupació en les administracions i entitats públiques adscrites.
  2. Elaborar amb els agents socials la proposta de pla anual i prioritats del diàleg i la concertació social.
  3. Monitorar el diàleg social a l’Administració de la Generalitat de Catalunya i les entitats integrants del seu sector públic, i d’elaborar el mapa i la memòria anual.
  4. Facilitar l’accés a la informació necessària per al diàleg social als agents socials, així com de les iniciatives legislatives.
  5. Promoure la col·laboració entre els agents socials en els àmbits estatal i europeu.
  6. Qualsevol altra funció anàloga.

El nou director general

Ricard Bellera, nascut a Berlín el 1965, és periodista i gestor intercultural, i ha compaginat diverses professions en l’àmbit editorial i audiovisual amb responsabilitats en el moviment sindical. Fins a l’actualitat era el secretari de Treball i Economia de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, sindicat amb el qual va entrar en contacte l’any 1992.