Drets Socials

El Departament de Benestar i Família ja ha rebut 65 sol·licituds d'ajut de famílies amb parts o adopcions múltiples

La convocatòria, oberta fins el 30 d'octubre, vol evitar situacions de precarietat econòmica o pobresa i prevenir l'exclusió social

query_builder   13 octubre 2004 18:30

event_note Nota de premsa

El Departament de Benestar i Família ja ha rebut 65 sol·licituds d'ajut de famílies amb parts o adopcions múltiples

La convocatòria, oberta fins el 30 d'octubre, vol evitar situacions de precarietat econòmica o pobresa i prevenir l'exclusió social

El Departament de Benestar i Família ha rebut fins avui 65 sol·licituds per als nous ajuts per a famílies en situació d’especial vulnerabilitat, amb part o adopció múltiple de tres o més infants. De les 65 sol·licituds rebudes fins ara, 63 corresponen a famílies amb infants trigèmins i 2 corresponen a famílies que han adoptat tres infants de cop.

Aquests nous ajuts, de 2.400 € quan els ingressos familiars no superen els 36.060,73 € anuals i de 3.200 € quan els ingressos familiars no superen els 22.000 € anuals, es van convocar el passat 21 de setembre. Es poden sol·licitar fins a final del mes d’octubre; per tant, és de preveure que el nombre total d’ajuts sol·licitats serà superior quan es tanqui la convocatòria.

La finalitat dels ajuts és evitar situacions de precarietat econòmica o de pobresa i prevenir l’exclusió social, atès que el naixement o arribada de tres o més fills o filles de forma simultània augmenta les dificultats econòmiques i altera l’estructura familiar.

A Catalunya hi ha actualment unes 460 famílies amb trigèmins i quadrigèmins menors de 12 anys, encara que no totes compleixen els requisits econòmics per poder ser beneficiàries d’aquests ajuts.

Per accedir als ajuts, les famílies han d’estar dins dels supòsits següents:

Famílies residents a Catalunya en les quals s’hagi produït un part triple, quàdruple o més, entre l’1 de gener de 1992 i la data de publicació de l’Ordre al DOGC, i que no superin el nivell d’ingressos en concepte de renda, segons el nombre de membres de la unitat familiar establert a la convocatòria. Famílies residents a Catalunya que hagin adoptat tres o més nens o nenes de forma simultània entre l’1 de gener de 1992 i la data de publicació de l’Ordre al DOGC, i que no superin el nivell d’ingressos en concepte de renda, segons el nombre de membres de la unitat familiar establert a la convocatòria. Tenen la mateixa consideració que els pares/mares la persona o persones que tinguin a càrrec seu els infants, sempre que aquests hi convisquin i en depenguin econòmicament.

L’abonament de l’ajut es farà en un sol pagament anual i cada part o adopció múltiple de tres o més infants dóna dret a un únic ajut cada any.

Tràmits i termini

Les sol·licituds s’han de formalitzar en impresos normalitzats que es facilitaran a les Oficines de Benestar i Família i als Serveis territorials del Departament de Benestar i Família o a través d’Internet a la web del Departament (www.gencat.net/benestar).

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 d’octubre de 2004.

Les persones que han de sol·licitar la prestació econòmica són: el pare i la mare dels infants nascuts en part múltiple o adoptats de forma múltiple; el pare o la mare d’aquests infants, en cas de família monoparental; el pare o la mare d’aquests infants i el cònjuge o la persona que hi convisqui amb un vincle afectiu anàleg; les persones que tinguin a càrrec seu els infants i hi convisquin i en depenguin econòmicament.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia