1. “Em comprometo a continuar la bona feina del meu antecessor, Jesús Vinyes, i de la tradició d’anteriors presidents per potenciar al màxim les capacitats, especialment la d’un bon diàleg endins i enfora, i les aspiracions del Consell”
  2. El consell plenari del CEC n'ha ratificat el nomenament, a proposta de la consellera d’Educació i Formació Professional
La consellera d'Educació i FP, Esther Niubó, amb Joan Manuel del Pozo i Jesús Vinyes{"name":"2024/10/15/17/29/48f8f3ba-76d4-4c17-83e9-b016ace5261e.jpg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":404543}

El Consell d’Educació de Catalunya ha ratificat Joan Manuel del Pozo com a nou president d’aquest organisme, en sessió plenària que ha reunit els 75 membres del Consell. Cal recordar que dimarts passat, la consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, va proposar el nomenament de del Pozo davant la Comissió Permanent del Consell d’Educació de Catalunya.

Joan Manuel del Pozo, en prendre possessió del càrrec, ha agraït la confiança de l’encàrrec, i s’ha compromès “a continuar la bona feina del seu antecessor, Jesús Vinyes, i de la tradició d’anteriors presidents per potenciar al màxim les capacitats, especialment la d’un bon diàleg endins i enfora, i les aspiracions del Consell”.

L’exconseller del Pozo ha ofert per part seva i demanat la col·laboració de tots els membres del Consell “per intentar millorar el clima educatiu del país, condició bàsica per millorar també l’equitat i qualitat de tot el sistema. L’autoestima de cada un dels components del sistema i del seu conjunt necessita créixer i, per aconseguir-ho, cal generar confiança entre totes les parts”.

En el mateix sentit, ha afegit que “el necessari reconeixement de les limitacions i problemes existents ha de servir per impulsar un compromís actiu i prendre consciència que per fer bona feina educadora cal comptar amb la cèlebre llei física segons la qual la força d’una cadena —d’un sistema— és només la força de la seva baula més feble. Identificar i treballar cooperativament i confiadament sobre les baules més febles és un dels millors camins per avançar”.


Trajectòria professional i acadèmica

Del Pozo (La Roda de Andalucía, 1948) és doctor en Filosofia i professor emèrit de la Universitat de Girona. Va ser conseller d’Educació i Universitats de maig a novembre de 2006, i va ser membre del Consell Escolar de Catalunya des de 2005 fins al seu nomenament com a conseller.

En l’àmbit polític, també va exercir de diputat al Congrés (1982-1996) i al Parlament (2006-2008), de tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona (1995-2006) i conseller de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (2008-2012).

La seva carrera acadèmica l’ha portat a ser vicerector de Recerca i Transferència del Coneixement (2000-2002) i Síndic (2014-2022) de la UdG.

Va ser membre cofundador i ha estat director de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’acció social, psicoeducativa i sociosanitària. La seva producció acadèmica i de traduccions s’ha concentrat entorn de Ciceró i Thomas More. És autor d’assajos sobre educació i ètica urbana, entre altres temàtiques. També s’ha centrat, en els darrers anys, en qüestions relacionades amb la intel·ligència artificial, impartint diverses conferències i diàlegs i publicant articles.


15 d’octubre de 2024

2  

Imatges

La consellera d'Educació i FP, Esther Niubó, amb Joan Manuel del Pozo i Jesús Vinyes

La consellera d'Educació i FP, Esther Niubó, amb Joan Manuel del Pozo i Jesús Vinyes 404543

Joan Manuel del Pozo, un cop ratificat

Joan Manuel del Pozo, un cop ratificat 168934