1. De gener a agost de 2024, 11.540 espectadors van assistir a les sessions del CINC, que va comptar amb 179 projeccions a 29 municipis

El CINC, el programa de Cinema Infantil en Català que impulsa el Departament de Política Lingüística, s’ha reactivat durant aquest mes d’octubre amb la programació de 185 projeccions a 28 localitats de Catalunya i 2 de la Franja d’Aragó. Els films amb més sessions són Del revés 2, Gru 4. El meu dolent preferit i Garfield: la pel·lícula.

El Departament de Política Lingüística impulsa el CINC amb una programació de reestrena, a preus reduïts i amb una àmplia distribució territorial amb l’objectiu d’estendre l’oferta i el consum de cinema en català. Totes les pel·lícules del CINC s’han doblat amb el suport de Política Lingüística.

El programa compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i d’ajuntaments i consells comarcals. Durant aquesta tardor i fins a mitjan mes de gener, el programa arribarà a les localitats següents: Agramunt, Alpicat, Amposta, Badalona, Balaguer, Bellpuig, Blanes, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, l'Hospitalet de Llobregat, Mequinensa, Mollerussa, Montblanc, Olot, Platja d’Aro, Premià de Mar, Ripoll, Roquetes, Roses, Sant Celoni, la Seu d'Urgell, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Tremp, Valls, el Vendrell i Vila-seca.

De gener a agost de 2024, 11.540 espectadors van assistir a les sessions del CINC, que va comptar amb 179 projeccions a 27 municipis de Catalunya i 2 de la Franja d’Aragó. Les pel·lícules més programades van ser Trolls 3: Tots junts, Doraemon Movie. El nou dinosaure d'en Nobita' i Elemental.

Els exhibidors que vulguin incorporar-s’hi, poden fer-ho durant tot l’any, posant-se en contacte amb el Departament de Política Lingüística, que coordina el programa, n’elabora el material de promoció i en fa la difusió al portal Cinema en català i a les xarxes socials.

Per a més informació, us podeu adreçar a la bústia de contacte cinemaencatala.cultura@gencat.cat.

Clip del CINC: youtube.com/watch?v=11719C-vQLg

Pàgina del CINC: gencat.cat/llengua/cinema/cinc.html